Συνεχίζεται το αφιέρωμα στα Χανιά στον βαλκανικό κινηματογράφο

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών” συνεχίζοντας φέτος το χειμώνα το  εξαιρετικό αφιέρωμα στον Βαλκανικό κινηματογράφο με τίτλο: “Εδώ είναι Βαλκάνια!” θα προβάλει την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 στις 20.00μ.μ. στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Κρήτης (Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά) την ταινία Το μάθημα (2014), των Κριστίνα Γκρόζεβα & Πέταρ Βαλτσάνοφ.

Την ταινία θα προλογήσει η κ. Ηλέκτρα Βενάκη, ιδρύτρια της αγγλόφωνης πλατφόρμας altcine.com (2011) για τον Βαλκανικό κινηματογράφο και γενική γραμματέας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2016-2017).

Το μάθημα (2014), των Κριστίνα Γκρόζεβα & Πέταρ Βαλτσάνοφ

Σε μία μικρή πόλη της Βουλγαρίας, η Ναντέζντα, μία νεαρή καθηγήτρια ψάχνει τον κλέφτη στην τάξη της για να του δώσει ένα μάθημα για το σωστό και το λάθος. Όταν θα βρεθεί υπερχρεωμένη, θα βρει το σωστό δρόμο που η ίδια δίδαξε;

Σύνοψη: Η Ναντέζντα προειδοποιεί τους μαθητές της, ότι ο κλέφτης ανάμεσα τους θα αποκαλυφθεί σύντομα. Μόλις τον πιάσει, θα του δώσει ένα «καλό μάθημα». Όταν γυρίζει στο σπίτι της, συναντά άλλο ένα πρόβλημα- δικαστικός εκπρόσωπος απειλεί με κατάσχεση περιουσίας- ο σύζυγος της έχει αγοράσει ένα φορτηγό κι έχει μείνει πολύ πίσω στις πληρωμές. Το δάνειο πρέπει να πληρωθεί άμεσα, και η Ναντέζντα καταφεύγει σε τοκογλύφους με την ελπίδα ότι θα τους αποπληρώσει άμεσα όταν πουλήσει το φορτηγό. Αυτό δε συμβαίνει όμως, και η πίεση αυξάνεται συνεχώς. Απειλούν τη ζωή του παιδιού της, αν δε βρει τα χρήματα άμεσα. Τρομοκρατημένη και απελπισμένη, η Ναντέζντα ληστεύει μια τράπεζα. Ξεπληρώνει τον τοκογλύφο. Και μαθαίνει ποιός είναι ο κλέφτης στο σχολείο της. Τώρα όμως δεν έχει ιδέα τι μάθημα να του διδάξει.

Παίζουν: Μαργκίτα Γκόσεβα, Ιβάν Μπάρνεφ, Ιβάν Σάβοφ

Διάρκεια: 111’

Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση:

Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook