Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στα ανατολικά Λευκά Όρη, στην διαδρομή Ίμπρος – Τρικουκιά – καταφύγιο Ταύρης – οροπέδιο Νιάτο – κορυφή Αγριμοκεφάλα, υψ. 1.433 μέτρα – Κράπη, στην επαρχία Σφακίων, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου 2018.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το ορεινό χωριό της Ίμπρου Σφακίων, από όπου θα ανέβουμε από ανηφορικό αγροτικό δρόμο και μονοπάτι στο καταφύγιο του Συλλόγου στην Ταύρη, όπου θα γίνει και η διανυκτέρευση των συμμετεχόντων.

Την επόμενη μέρα, μετά το πρωινό και τον καθαρισμό του καταφυγίου, θα ανηφορίσουμε με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την κορυφή “Αγριμοκεφάλα”, θα συνεχίσουμε προσεχτικά κατά μήκος της κορυφογραμμής πάνω από το οροπέδιο της Ταύρης και θα καταλήξουμε με έντονα κατηφορική πορεία στο λεκανοπέδιο της Κράπης.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν και ζεστά ρούχα, σκούφο και γάντια, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.    

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί του Σαββάτου, ώρα 10:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 23/11. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Μάρκος Πενθερουδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook