Το ταξιδιωτικό γραφείο Omega Travel, κατέρρευσε δύο μήνες μετά την αναστολή της άδειας του Atol. Ήδη έχει διοριστεί εκκαθαριστής στην χρεοκοπημένη εταιρία ταξιδίων που έκανε ένα ετήσιο τζίρο £ 300 εκατομμυρίων. 

Ο τουριστικός πράκτορας Omega Travel, με έδρα το Milton Keynes, ο οποίος είχε άδεια να μεταφέρει 4.069 επιβάτες ετησίως και πουλούσε πακέτα διακοπών στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Καραϊβική, την Άπω Ανατολή, την Ελλάδα, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα ο tour operator, είχε προγράμματα σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Αθήνα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Χαλκιδική, κ.λπ..

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1965 και ειδικεύτηκε στα ταξίδια προς και από την Άπω Ανατολή, ενώ είχε υποκαταστήματα στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Εδιμβούργο. Ο κύκλος εργασιών που καταγράφηκε πέρυσι ήταν £ 298,989,588.

Ο Paul Stanley και ο Dean Watson, του Begbies Traynor, διορίστηκαν ως από κοινού υποχρεωτικοί εκκαθαριστές και έχει ήδη ξεκινήσει επείγουσα έρευνα για την ανάκτηση περισσότερων από 20 εκατ. Λιρών που οφείλονται στους πιστωτές..

Ο Stanley  δήλωσε: «Ο διορισμός μας ως εκκαθαριστής, έγινε εντός 24 ωρών από την έκδοση της εντολής εκκαθάρισης, γεγονός που αποδεικνύει την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης και το υψηλό μέγεθος των οικονομικών μεγεθών. Συνεργαζόμαστε ήδη με το προσωπικό και τους διευθυντές της εταιρείας, καθώς και με τους πιστωτές. Βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο των διαδικασιών, αλλά σημειώνουμε σημαντική πρόοδο και έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον £ 20 εκατ. που οφείλονται στους πιστωτές. Θα ενημερώσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη καθώς προχωρούμε στις λεπτομερείς μας έρευνες για τον ακριβή εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.»

Το Omega Travel είχε παρουσία την αγορά με διάφορα εμπορικά ονόματα, όπως το Far East Travel Centre, το Budget Travel, το Travelsky.co.uk και Chinese Travel Shop. Πρόσφατα μετονομάστηκε σε Milburn Travel.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook