Με επιτυχία διεξάγεται ο δεύτερος κύκλος θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης των νέων στελεχών των Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Ηράκλειο.

Με τη συνεργασία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Υποδιοικητή κ.Δημητρακόπουλου, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Η εκπαίδευση αφορά θέματα δυναμικής και λειτουργίας των διεπιστημονικών ομάδων, δικτύωσης με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Στόχος η υποστήριξη της νέας προσέγγισης στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αυτή της ολιστικής φροντίδας του πληθυσμού από μια καλά συντονισμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας με κοινή γλώσσα και δικτύωση με την τοπική κοινωνία.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο 20-21/11/18 για τα στελέχη των ΤΟΜΥ Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου (Διονυσίου 1 & Σεφέρη, Ν.Αλικαρνασσός).

Την ερχόμενη εβδομάδα 27 & 28 Νοεμβρίου θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα στελέχη των ΤΟΜΥ Χανίων και Ρεθύμνου στη Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ  (Κ.Σφακιανάκη 13, 1ος όφ.).  Με την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου εκπαίδευσης, θα έχουν εκπαιδευτεί συνολικά στελέχη 7 τοπικών μονάδων υγείας της Κρήτης από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Η εκπαίδευση επαγγελματιών συγκαταλέγεται στους καταστατικούς σκοπούς του ΚΕΘΕΑ συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη διάδοση καλών πρακτικών στον τομέα των εξαρτήσεων στη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook