Το τελευταίο αντίο ετοιμάζονται να πουν σήμερα το μεσημέρι, συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και η τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας στον 15χρονο Χρήστο Μερτάι, που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα της περασμένης Δευτέρας μαζί με άλλους δυο 15χρονους φίλους του. 

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Νίκου Τριαλλώνα με ολόκληρη την περιοχή να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία. Με άσπρα τριαντάφυλλα και δάκρυα στα μάτια συμμαθητές, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 15χρονο Νίκο ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία στο τροχαίο δυστύχημα. 

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Νίκου η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει πως έχασε τον μονάκριβο γιο της στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών. Η ίδια μάλιστα είναι και εργαζόμενη στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας το άψυχο κορμί του 15χρονου Νίκου. Μάλιστα ακούγοντας για το τροχαίο δεν πίστευε πως μεταξύ των τριών παιδιών ήταν και το μοναχοπαίδι της. Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει η κηδεία του τρίτου παιδιούτου Ενρίκο Μπουζάνι που ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ανήλικοι. 

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής το μέρος που συνέβη το τροχαίο δυστύχημα θεωρείται σημείο «καρμανιόλα» αφού αρκετά συχνά γίνονται εκεί τροχαία, ενώ πριν από 3 χρόνια είχε βρει τραγικό θάνατο ένας νέος άνθρωπος και παλαιότερα είχε ξεκληριστεί μια οικογένεια, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής.

Φως στα αίτια της τραγωδίας που έχει βυθίσει στο πένθος την Κυπαρισσία αναμένεται να ρίξει και η κατάθεση του 48χρονου Ρουμάνου, οδηγού του μικρού φορτηγού με το οποίο συγκρούστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι 15χρονοι μαθητές. 

Την ίδια στιγμή τυχερός μέσα στην ατυχία του, μιας και έχασε τρεις αγαπημένους φίλους, στάθηκε ο 15χρονος Θανάσης Τζέκος ο τέταρτος της παρέας ο οποίος τελευταία στιγμή δεν ακολούθησε τους φίλους του.

Μιλώντας ο ίδιος στην τηλεόραση του Alpha είπε πως τα τελευταία του λόγια προς τους φίλους του ήταν: ««Μην πάτε, θα πάρετε τζάμπα απουσίες» και πρόσθεσε:«Σαν να είχα ένα προαίσθημα ότι κάτι θα γίνει».

Ο Θανάσης που ήταν ο τελευταίος που μίλησε με τα τρία παιδιά, ανέφερε πως γνώριζε τον Νίκο Τριαλλώνα από τότε που ήταν ενός έτους και ήταν κολλητοί, σαν αδέλφια. «Ήταν πολύ καλά παιδιά. Εντάξει, είμαστε όλοι μικροί, μπορεί να κάνουμε καμία βλακεία, αλλά κατά βάθος είμαστε όλοι καλοί», δήλωσε. Από την πλευρά του ο πατέρας του Θανάση, Λευτέρης Τζέκος είπε πως όταν έμαθε για το τροχαίο βρέθηκε στο σημείο και βλέποντας τις συγκλονιστικές εικόνες λύγισε: «μου κόπηκαν τα πόδια και τα χέρια. Λιποθύμησα και μετά από λίγες ώρες έμαθα πως τα παιδιά που ήταν νεκρά ήταν συμμαθητές του γιού μου». 

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Τριφυλίας αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρηση των τάφων και το δικαίωμα χρήσης αυτών πέραν της τριετίας για την ταφή των ανήλικων μαθητών. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «τον πόνο των γονέων και των οικείων, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος, όπως και ολόκληρης της κοινωνίας. Καμαρώναμε τα παιδιά και προσδοκούσαμε ότι παρέα με τους συνομήλικους του θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η πίκρα μας πλησιάζει την πίκρα των γονέων και των συγγενών. Διαβεβαιώνουμε τους γονείς ότι στον αδυσώπητο πόνο τους ο Δήμος είναι δίπλα τους». Από την πλευρά του ο Εμπορικός σύλλογος Κυπαρισσίας, ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στις αρχές του μήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook