Δηλώσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στο θέμα της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας
   
Σε αντιπερισπασμό εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, μόνο και μόνο γιατί ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και στελεχών της κυβέρνησής του, απέδωσε όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν την εμπλοκή του ονόματός του στο θέμα της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης. 

Παράλληλα, εμφανίστηκε ενοχλημένος για τη στάση που έχει τηρήσει για το ίδιο θέμα η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» στις 18/11 ,δημοσιεύθηκε άρθρο που έκανε λόγο «για εξαφανισμένο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο τρεις υπουργοί Δημοσίας Τάξης της κυβερνήσεως Καραμανλή, ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Βύρων Πολύδωρας πρέπει να ελεγχθούν για κακουργηματική απιστία, μιας και “πράξεις και παραλείψεις τους που αφορούν την προμήθεια του C4I , πιθανώς προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο ύψους 147.819.943 εκατομμυρίων ευρώ”!»

Την επόμενη ημέρα έξι Βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. κατέθεσαν Ερώτηση για το θέμα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
 
Με αφορμή τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, ο πρώην υπουργός, σε δηλώσεις του σήμερα στα Χανιά, αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαδικασίες και το χρονικό διερεύνησης του θέματος από τη Βουλή των Ελλήνων, υποστηρίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωσή τους δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του και το θέμα, όσον αφορά το πρόσωπό του, έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.
 
«Και ενώ, λοιπόν, το ξέρουν αυτό, έρχονται σήμερα και αναμοχλεύουν το ζήτημα μόνο και μόνο για αντιπερισπασμό, επειδή ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, του αδελφού του, του κ, Χρυσοχοϊδη και του κ. Μαλέσιου», σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.
 
Παράλληλα, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη στάση που έχει κρατήσεις η ΝΔ έως σήμερα, τονίζοντας ότι δεν τον έχει υπερασπιστεί.
 
«Έρχεται, λοιπόν, το ΚΙΝΑΛ και κάνει αυτό το εγχείρημα για αντιπερισπασμό προφανέστατα. Ενώ η ΝΔ γνωρίζει όλα αυτά τα οποία έγιναν και ενώ έπρεπε να βγει γιατί βάλλονται στελέχη της -και μιλάω πάντα για τον εαυτό μου- και να πεί ότι εδώ κύριοι κάνετε αθλιότητα, σιωπά και φαίνεται ότι επιλεκτικά προστατεύει εκείνους τους οποίους θέλει, εκτός και αν έχω διαγραφεί και δεν το ξέρω. Αν είναι κάποια μυστική διαγραφή μου και δεν το ξέρω και δεν είμαι πια στέλεχος της ΝΔ. Είχα την απαίτηση από το κόμμα μου, που τόσα χρόνια υπηρετώ, που ό,τι έκανα γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ό,τι έκανα για το σύστημα ασφαλείας, δεν ήταν προσωπική πολιτική αλλά ήταν πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπηρετούσα. Να βγει και να πει ότι όσον αφορά τον Μαρκογιαννάκη το θέμα έχει λήξει προ πολλού και είστε άθλιοι που επανέρχεστε» υπουγράμμισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Η Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ.

Οι  βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Κουτσούκος, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ιλχάν Αχμέτ και Γιώργος Καρράς, απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, αναφέρουν:

Σύμφωνα με το βούλευμα, που υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση (βλ. 2η σελίδα 100ου φύλλου) διαπιστώθηκε ότι οι Υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ (βλ. ιδίως 2η σελίδα 19 φύλλου επ. και 2η σελίδα 125 φύλλου επ.).

Η ζημία αυτή προκλήθηκε διά (βλ. 2η σελίδα 19ου φύλλου – 1η σελίδα 20ου φύλλου):
(α) της υπογραφής της από 29.03.2007 τροποποίησης 5 της Σύμβασης από τον Βύρωνα Πολύδωρα.
(β) της υπογραφής της από 29.10.2008 τροποποίησης 7 της Σύμβασης από τον Προκόπη Παυλόπουλο.
(γ) της από 16.02.2009 απόφασης του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την έγκριση του Πρωτοκόλλου Παραλαβής.

Ειδικότερα, κατά το βούλευμα (βλ. 2η σελίδα 21ου φύλλου), οι ως άνω Υπουργοί, με τις ανωτέρω πράξεις τους, που αποτέλεσαν μια ενιαία διαδοχή ενεργειών, ελάττωσαν την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου -της οποίας η διαχείριση τους ήταν εμπιστευμένη- κατά το ποσό των 147.819.943,14 €, με την επιβαρυντική μάλιστα περίσταση του ιδιαιτέρως μεγάλου ύψους της ζημίας που προκάλεσαν.,[..]

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ανωτέρω, καθώς και το συνολικό περιεχόμενο του βουλεύματος, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

α) Έχει γνωστοποιηθεί η πιο πάνω ποινική διαδικασία στον ίδιο και στα αρμόδια όργανα της Βουλής;
β) Εφαρμόσθηκαν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως προς τους εμπλεκόμενους Υπουργούς στην υπόθεση;
γ) Έχει κοινοποιηθεί κατά Νόμο η δικογραφία στην αρμόδια διοικητική αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες; Έχει διαταχθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων;
δ) Προτίθεται ο Υπουργός να διατάξει κατά Νόμον έρευνα ούτως ώστε να διαπιστωθεί ποια όργανα της Δικαιοσύνης δεν επιτέλεσαν ενδεχομένως το καθήκον τους;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook