Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας

Δεν υπάρχει λόγος να «παγώσει» η έρευνα για την υπόθεση της Novartis μετά την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγος της κατά των συναδέλφων της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αποφάνθηκε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Με βούλευμα του, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, απαντά σε σχετικό ερώτημα που είχε θέσει η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας με την οποία η κ. Ράικου και ο σύζυγος της ζητούν αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ράνιας Σταθέα η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα δεν πρέπει να σταματήσει ούτε για μία στιγμή  μέχρι το Μάρτιο του 2019 οπότε και έχει προσδιοριστεί η συζήτησή της αγωγής κακοδικίας.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της υπογραμμίζει πως δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη και των συνεργατών της ή ότι ευθύνονται για τη διαρροή μέρους της δικογραφίας που αφορά τον σύζυγο της κ. Ράικου ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους γιατρούς που ελέγχεται στο πλαίσιο της έρευνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook