Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου πανελλαδικά. Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

“Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου καλεί τα Σωματεία και όλους  τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Ρεθύμνου,  να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά, στην  24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την Τετάρτη 28  Νοεμβρίου 2018 όπως και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ώστε να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στον Προϋπολογισμό της κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης .

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ   :

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ – ΣΕΒΑΣΜΟ  ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2018 . Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.
Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει  τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
΄Αμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και μετάπειτα καθορισμός του ύψους του, μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας . Κατάργηση 6ης Π.Υ.Σ.

Καμιά αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας. Αυστηριοποίηση της νομοθεσίας για ομαδικές απολύσεις . Σεβασμός στην  αργία της Κυριακής . Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής  της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις καθολικότητα αμοιβών και όρων εργασίας ΕΓΣΣΕ , επέκταση ΣΣΕ , ολική μετενέργεια , αρχή της εύνοιας , άμεση επαναφορά των κατώτατων αμοιβών και των προσαυξήσεων προϋπηρεσίας.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό, στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας .
Προστασία των εργαζομένων από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης , δίωξης και ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων .
Δίκαιο φορολογικό σύστημα . Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές της φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, της  υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της βίαιης και αντιδημοκρατικής προ­σβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική , αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook