Τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά, ειδικά της ενδοχώρας εκτός από το εξαιρετικά σημαντικό εκπαιδευτικό τους έργο, έχουν παράλληλα καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και στην παραμονή νέων οικογενειών στην ύπαιθρο,  διαπαιδαγωγώντας τη νέα γενιά, ωριμάζοντάς την και προσφέροντας τα αναγκαία εχέγγυα κοντά στο χωριό, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην αναπτυξιακή δυναμική του Δήμου, ως δυναμικά κύτταρα παιδείας και πολιτισμού. 

Το κλείσιμο σχολείων είναι απαράδεκτο, κοινωνικά ανεπίτρεπτο και κάθε πολίτης και φορέας έχει χρέος να το αποτρέπει. Αυτές οι υποδομές πρέπει να παραμείνουν ενεργές για πάντα. Τι μάθημα, αλήθεια θα δώσουμε στα νέα παιδιά με το κλείσιμο ενός σχολείου; Πληγές ανοίγουμε ειδικά στην ενδοχώρα με συνέπειες στο διηνεκές. Πώς είναι δυνατό να στοχεύουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη της ενδοχώρας με υποβάθμιση σχολείων; Πώς θα κρατηθεί η νέα γενιά στον τόπο μας, αν κλείνουμε σχολεία;

Από την πλευρά μας, από όποια θέση ευθύνης και αν βρεθήκαμε διαχρονικά, τιμώντας την ψήφο των δημοτών μας με συνέπεια, δουλέψαμε με επιμονή και σταθερότητα σε συνεργασία με τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, τους Συλλόγους των Γονέων/Κηδεμόνων, με τους φορείς της τοπικής κοινότητας αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Πολιτική Ηγεσία, ώστε να βρίσκονται πάντα ρεαλιστικοί και άμεσοι τρόποι ενδυνάμωσης όλων των εκπαιδευτικών δομών κάθε βαθμίδας. 

Η σημερινή ηγεσία του Δήμου Πλατανιά δεν είναι άμοιρη ευθυνών ούτε σε αυτό το ζήτημα του κλεισίματος σχολείων, όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα στο Δήμο μας.

Εμείς στηρίζουμε με απόλυτο τρόπο την ενίσχυση του Δημοτικού Σχολείου στο Βατόλακκο, εκτιμώντας το έργο που επιτελείται στο σύνολό του και είμαστε κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμό του, το οποίο μόνο προβλήματα θα επιφέρει, τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και μακροπρόθεσμα σε ολόκληρη την περιοχή. Το σχολείο δε, διδάσκει μόνο γνώσεις, αλλά και ηθικές αξίες και σε αυτές θα πρέπει να επιμείνουμε ειδικά στον τόπο μας, που απαιτεί συνολική αναβάθμιση.

Μανώλης Ντουντουλάκης 

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook