Του Ναπ.Σ.

Πριν από 15 χρόνια κάποιοι αποφάσισαν να «πετάξουν» πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ «φυτεύοντας» ποδηλατοδρόμιο σε ένα μικρό αλλά όμορφο χωριό, τα Καθιανά, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Μάλιστα υποσχέθηκαν στους κατοίκους πως το χωριό τους θα αλλάξει – προς το καλύτερο – αφού θα γίνει κέντρο του αθλητισμού της ποδηλασίας.

Έκτοτε, το μόνο που έμεινε στους κατοίκους είναι ένα τεράστιο τσιμεντένιο γιαπί – έκτρωμα.

Τον Αύγουστο του 2015 επισκέπτεται τα Χανιά ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός χωρίς να προκύψει κάτι για το… σκάνδαλο.

Πέρασαν δύο χρόνια και τον Μάιο του 2017 ο κ. Συναδινός επισκέπτεται και πάλι τα Χανιά , αλλά αυτή την φορά περνά το κατώφλι του γραφείου του Εισαγγελέα όπου καταθέτει μήνυση για να ερευνηθεί η ύπαρξη ποινικών ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε και αναρωτιέμαι εάν η έρευνα έχει προχωρήσει και τι θα γίνει τελικά με το τσιμεντένιο έκτρωμα που «φυτεύτηκε» στο όμορφο χωριό των Καθιανών.

Και μια επισήμανση προς τον κ. Ιούλιο Συναδινό:

Ακριβώς δίπλα από το γιαπί του ποδηλατοδρόμιου υπάρχει ένας Αθλητικός Όμιλος, ο Πανακρωτηριακός, στις Ακαδημίες του οποίου δεκάδες παιδιά από 6 έως 16 ετών, αθλούνται και εκπαιδεύονται στο «ευ αγωνίζεσθε».

Με τις ελάχιστες εγκαταστάσεις και με εφόδιο την αγάπη για τον αθλητισμό αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα, σε αντίθεση με την “γειτονική” κακομοιριά, την εγκατάλειψη και την σπατάλη των εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook