Iσχυρή και σημαντική αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για να ζητήσουν διευκρινίσεις για την συμφωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Την Δευτέρα το πρωί θα βρίσκεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης όπου θα έχει διαδοχικές επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Συγκεκριμένα θα γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Βασίλη Λεβέντη καθώς και με εκπρόσωπο της Φώφης Γεννηματά καθώς η τελευταία θα βρίσκεται στο εξωτερικό.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πρόδρομος Ξενάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης Πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης και ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συνάντηση και με τον Υπουργό Παιδείας κύριο Γιαβρόγλου, ο οποίος κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού έχει αναλάβει να συναντηθεί με την Εκκλησία της Κρήτης καθώς και με την Εκκλησία της Ελλάδας και την Μητρόπολη Ρόδου και Δωδεκανήσων προκειμένου να διευκρινιστούν τα σημεία της συμφωνίας ανάμεσα σε πολιτεία και εκκλησία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook