Σε εκκρεμότητα  παραμένει η υπόθεση του θανάτου γυναίκας που βρέθηκε νεκρή και κατηγορήθηκε ο σύζυγός της 

Η απουσία βασικών μαρτύρων,  μεταξύ των οποίων και στενού συγγενή της γυναίκας που είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της σε χωριό του Δήμου Πλατανιά, οδήγησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στην απόφαση να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης δε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενο τον σύζυγό της.

Αναλυτικότερα, στις 22 Μαρτίου 2016, μια 47χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 49χρονο σύζυγό της  και όπως διαπιστώθηκε είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Όμως  την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, αφέθη ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Δικαστήριο τελικά και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 πείστηκε πως ο γυναίκα αυτοκτόνησε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Όμως στην συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – πως η 47χρονη ήταν αδύνατον να αυτοκτονήσει καθώς είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από την αριστερή πλευρά ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας.

Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, η οικογένεια της νεκρής δεν όρισε δικηγόρο πολιτικής αγωγής και αρχικά οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου ζήτησαν να μην εκδικασθεί η έφεση του Εισαγγελέα, επικαλούμενοι τα στοιχεία που συνηγορούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε την εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά κατά την εκφώνηση των μαρτύρων διαπιστώθηκε πως έλειπαν ουσιώδεις μάρτυρες μεταξύ των οποίων και στενός συγγενής της νεκρής ο οποίος, απουσία δικηγόρου, θεωρείται ως πολιτικός ενάγων.

Έτσι το Δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης σε ημερομηνία που θα ορίσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook