Δεν καλείται λόγω αξιώματος ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η αυλαία για τη δεύτερη μεγάλη δίκη της Siemens με κεντρικό πρόσωπο και πάλι τον Μιχάλη Χριστοφοράκο άνοιξε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τους πρώην υπουργούς Βύρων Πολύδωρα και Χρήστο Μαρκογιαννάκη καθώς και τον πρώην γενικό γραμματέα και ο νομικό σύμβουλο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να καλούνται ως μάρτυρες.

Στο επίκεντρο της δίκης βρίσκεται η προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων «C4I» και συνολικά 18 πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας κατηγορούνται ότι από το 2003 – 2009 διακίνησαν μαύρο χρήμα προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Το αίτημα για να καταθέσουν στο δικαστήριο οι πρώην υπουργοί κατέθεσε στον εισαγγελέα η πλευρά της αμερικανικής εταιρείας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens.

Οι τότε υπουργοί , σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, φέρονται να πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας να τροποποιήσουν δυο φορές την σύμβαση, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να ζημιωθεί με 147.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου αναφέρεται, επίσης, στην υπόθεση. Ωστόσο, ο κ. Προκοπής Παυλόπουλος δεν θα κληθεί λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο δεν κατατέθηκε και σχετικό αίτημα από την Sai

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook