Δείτε σε ποιους δήμους και σε ποια έργα προορίζεται "ζεστό χρήμα" από το Υπουργείο Εσωτερικών

Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατομμυρίων ευρώ, για 43 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 300 και 350 εκατ. ευρώ, για τους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» αντίστοιχα.

Όπως έχει επισημάνει, εξάλλου, για τα εν λόγω Προγράμματα, ο  κ. Χαρίτσης, «Η σημαντική ανταπόκριση εκ μέρους των δήμων στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αφενός ξεπερνά τις προσδοκίες μας και αφετέρου καθιστά αναμφισβήτητη την αξία του Προγράμματος. Βασικά έργα υποδομών, τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους, με πολλαπλά οφέλη για τον λαό και τις τοπικές κοινωνίες, γίνονται πράξη. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Όσον αφορά την Κρήτη, οι δημοτικές επιχειρήσεις και η κατανομή των χρηματοδοτήσεων θα γίνει ως εξής:

ΔΕΥΑ Ρεθύμνου (3 εκ. ευρώ),  ΔΕΥΑ Μινώα – Πεδιάδας (1.346.902 ευρώ),  ΔΕΥΑ Σελίνου (620.967 ευρώ),  δήμος Ιεράπετρας (3 εκ. ευρώ),  ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου (1.354.978 εκ ευρώ) και  ΔΕΥΑΒΑ (8.500.000 εκ. ευρώ).

Ακολουθεί ο πίνακας των νέων έργων και τα ποσά χρηματοδότησης.