Δεν τα κατάφερε να πάρει τελικά κάποιο μετάλλιο η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των εφήβων, αφού ηττήθηκε με 9-7 από την Ισπανία στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Ριέκα.

Μέλη της ομάδας ήταν δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ο Μανόλης Σολανάκης και Γιώργος Φωκάς, που ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους στην πορεία της εθνικής μέχρι την 4άδα, όπου βρέθηκε για τέταρτη σερί φορά.

Οι δύο νεαροί πολίστες έκαναν δηλώσεις στο nox.gr με τον Σολανάκη να τονίζει: «Ήμασταν μια νέα ομάδα.  Όλα τα παιδιά ήμασταν κουρασμένα μετά από 2,5 μήνες προετοιμασία. Τέσσερις παίκτες είχαμε πάει και στο παγκόσμιο. Παίξαμε όσο μπορούσαμε. Τα παιχνίδια της 4άδας ήταν για γερά νεύρα και τα δύο τελευταία που ήταν και πολύ κρίσιμα για μας, κρίθηκαν στην λεπτομέρεια. Προσπαθήσαμε. Από εκεί και πέρα είναι αθλητισμός. Βγήκαμε 4οι. Προσπαθήσαμε για κάτι καλύτερο αλλά δεν βγήκε. Παρόλα αυτά ξαναλέω, είμαστε 4οι στην Ευρώπη και είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι η 4η συνεχόμενη φορά που καταλαμβάνουμε αυτή τη θέση και αυτό είναι επιτυχία».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Φωκάς, που σκόραρε συνολικά 7 γκολ, επισημαίνει τα εξής: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν και μας έχει μείνει μια γλυκόπικρη γεύση γιατί είχαμε θέσει ως στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου ή γιατί όχι, ακόμα και του Κυπέλλου. Σίγουρα, το να είμαστε μέσα στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν είμαστε αχάριστοι. Περιμέναμε κάτι παραπάνω αλλά είμαστε ευχαριστημένοι. Προσωπικά, ήταν για μένα το πρώτο μου πρωτάθλημα και αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος για την απόδοσή μου. Ίσως σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσα να είχα δώσει παραπάνω αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος».

Οι Σολανάκης και Φωκάς αναμένεται αν επιστρέψουν στα Χανιά την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook