Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης

Προτάσσοντας ζητήματα όπως το κτιριακό, την κάλυψη οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών αλλά και το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων, συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και κρατώντας πανό πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μέχρι το δημαρχείο..

Όπως υποστηρίζουν, υπάρχει πρόβλημα στις κτιριακές υποδομές του σχολείου καθώς και οι χώροι είναι μικροί και οι αίθουσες είναι ακατάλληλες και δεν τηρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται για ένα μουσικό σχολείο, όπως για παράδειγμα η ηχομόνωση του χώρου.

Επιπλέον, πολύ μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο. Στο συγκεκριμένο σχολείο πηγαίνουν παιδιά από όλο τον νομό Χανίων. Η συγκοινωνία είναι τέτοια που αρκετοί μαθητές επιλέγουν να πάνε στο Μουσικό Σχολείο του Ρεθύμνου για να διευκολυνθούν στη μεταφορά τους, ενω άλλα παιδιά παρόλο που έχουν κλίση στην μουσική, δεν γράφονται στο σχολείο αν και διαθέτουν τα προσόντα.

Ο Ορφέας Πάγκαλος πρόεδρος του 15μελους του σχολείου αναφέρθηκε στα αιτήματα των μαθητών για τα οποία βγήκαν σήμερα στο δρόμο. “Απαιτούμε ένα κτίριο που να πληρεί τις προδιαγραφές για μουσικό σχολειο. Δεν έχουμε αρκετές αίθουσες, αίθουσες για ηχομόνωση, δεν έχουμε στούντιο και αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων. Επίσης απαιτούμε δωρεάν μουσικά βιβλία, γιατί τόσα χρόνια τα πληρώνουμε από την τσέπη μας. Επίσης ζητάμε άμεση κάλυψη των καθηγητών και λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Υπάρχουν παιδιά από όλο το νομό Χανίων που χρειάζεται να παίρνουν δυο και τρια λεωφορεία για να φτάσουν στο σχολείο, υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν με το λεωφορεία. Υπάρχουν ακόμα και παιδια απομακρυσμένων περιοχών των Χανίων,που πηγαίνουν στο Μουσικό Σχολείο του Ρεθύμνου, γιατί δεν του βολεύει στα Χανιά”, σημείωσε ο μαθητής λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία προς το δημαρχείο Χανίων.

Ο Γιώργος Ανδρεδάκης, διευθυντής του Μουσικού Σχολείου σημείωσε οτι οι καθηγητές στηρίζουν πλήρως τους μαθητές στη διαμαρτυρία τους καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα προς επίλυση στο σχολείο. “Είμαστε εδώ σαν καθηγητές να συμπαρασταθούμε στα παιδιά, στην διαμαρτυρία που κάνουν για να έχουν τα δικαιώματα που προβλέπονται από το σχολείο… “Υπάρχουν βασικές ελλείψεις, όπως το κτιριακό. Το κτιρίο δεν είναι ενδεδειγμένο για μουσικό σχολείο, τόσο ποιοτικά όσο και σε ποσότητα, δηλαδή, δεν χωράμε πλέον για να εξυπηρετήσουμε όλες τις αιτήσεις παιδιών που θέλουν να φοιτήσουν στο σχολείο. Επισης έχουμε πρόβλημα με τις μεταφορές. Είναι ένα σχολείο που εξυπηρετεί και θα πρέπει να υποδέχεται παιδιά από όλο το νομό Χανίων. Το σχολείο είναι σε μια θέση τέτοια, που απαιτούνται πολλά λεωφορεία για  να φτάσει ένας μαθητής και αποτρέπονται να φοιτήσουν στο σχολείο παρόλο που έχουν την ικανότητα και την κλίση να το κάνουν”

Στα αιτήματά του το Μουσικό Σχολείο Χανίων διεκδικεί:

  • Άμεση κινητοποίηση για την ανοικοδόμηση ενός κτιρίου που θα πληροί τις προδιαγραφές για ένα κατάλληλο μουσικό σχολείο.
  • Σίτιση χωρίς καθυστέρηση μιας και τα ωράρια είναι επιβαρυμένα και τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο από μακρινές περιοχές του νομού.

Πανελλαδικά τα μουσικά σχολεία απαιτούν:

  • Άμεση χορήγηση μουσικών βιβλίων
  • Κάλυψη των κενών στα μουσικά μαθήματα με μόνιμα διορισμένους καθηγητές 
  • Μόριοδότηση για μουσικές σχολές
  • Αναγνώριση των σπουδών με πιστοποίηση ισάξια και αντίστοιχη με τις τάξεις των ωδείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook