Μέχρι και κατάστημα με παντόφλες συμμετέχει στην “Black Friday” στα Χανιά – Η πλειοψηφία των καταστημάτων “ντύθηκε” στα μαύρα με πολλές προσφορές και εκπτώσεις

Αυξημένη είναι η κίνηση στα καταστήματα σήμερα στα Χανιά που κινείται στο ρυθμό της “Black Friday”, με τους καταναλωτές αλλά και τους καταστηματάρχες να έχουν μεγάλες προσδοκίες, από τη σημερινή ημέρα. Οι μεν αναζητώντας τις καλύτερες ευκαιρίες αγορών και οι δε, ευελπιστώντας να μπει “ζεστό χρήμα” στα ταμεία τους, σε μια “υποτονική” κατά τα άλλα καταναλωτική περίοδο.

Η πλειοψηφία των καταστημάτων στα Χανιά, από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι και πολυεθνικές, “τίμησαν” την ημέρα, αναρτώντας το “σήμα” της “Black Friday” στις βιτρίνες τους, προσκαλώντας τον κόσμο να δει τις προσφορές και να αγοράσει προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με εκπτώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 60% και 70%.

Στον Κάτολα, τα περισσότερα καταστήματα είχαν ντυθεί “στα μαύρα”, ενώ στην “Black Friday”, συμμετείχε μέχρι και μαγαζί με παντόφλες. Αξίζει να σημειωθεί οτι αρκετοί επιχειρηματίες, εκμεταλλευόμενοι την “Μαύρη Παρασκευή”,  έκαναν προσφορές σε προϊόντα όλη την εβδομάδα, εισάγοντας την “Black Week”, ενώ κάποιοι θα συνεχίσουν τις προσφορές και το Σάββατο.

Οι καταναλωτές στράφηκαν κυρίως σε καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές, ωστόσο η “βόλτα στην αγορά”, φέτος έχει περισσότερες επιλογές, μιας και συμμετέχουν περισσότερες επιχειρήσεις προσφέροντας ποικίλα προϊόντα σε εξαιρετικά εκπτωτικές τιμές.

O επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος, του ομώνυμου καταστήματος, στον Κάτολα, συμμετέχει και φέτος στην Black Friday, προσδοκώντας οτι η κίνηση θα αυξηθεί, όπως είχε γίνει και πέρυσι

“Γενικά, από πέρυσι την Black Friday, φάνηκε οτι υπήρξε μια αύξηση του τζίρου, οπότε και σήμερα προσδοκούμε να έχει τα ίδια αποτελέσματα. Βέβαια ο κόσμος είναι ενημερωμένος και κατευθύνεται πιο πολύ σε ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά πιστεύουμε οτι το εμπόριο ρούχων θα “γευτεί” την ανάλογη αύξηση στον τζίρο. Αυτές τις ημέρες υπήρχε μια κινητικότητα από τον κόσμο που ρωτούσε για τις τιμές, τι εκτπώσεις θα γίνουν κτλ”

Ο Βασίλης Χριστιανάκης, διευθυντής του καταστήματος Cosmos Sport στον Κάτολα, έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων ετών από αντίστοιχες Black Friday αλλά και από τα μηνύματα που λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες από την αγορά, σημειώνει οτι ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και μάλιστα εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ζήταγε πληροφορίες για τις επικείμενες προσφορές.

“Ο κόσμος περιμένει αυτήν την ημέρα. Είνια μια ανάσα για τον καταναλωτή, σε όλη την τοπική κοινωνία φαίνεται αυτό. Είτε σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων είτε σε καταστήματα ντόπιου χαρακτήρα, νομίζω οτι είναι κάτι που βοηθάει τον κόσμο να βγει στην αγορά. Είναι μια καλή ημέρα για όλους. Τα Χανιά είναι μια πόλη που κινείται κυρίως το καλοκαίρι – πέρα από Πάσχα και Χριστούγεννα – είναι ένα καλό διάλειμμα για τις πιο χαμηλές ημέρες κινητικότητας που μπορεί να αντιμετωπίζει η αγορά, μια “ανάσα” για όλους μας και ο κόσμος δείχνει αρκετό ενδιαφέρον”

Στο “Italian Factory Outlet”, το κατάστημα που πρώτο στα Χανιά ξεκίνησε την “Black Friday”, διατίθενται προϊόντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 80% καθώς πάνω στα ήδηεκπτωτικά είδη, γίνονται έξτρα εκπτώσεις που φτάνουν το 20%. Το συνολικό όφελος για τον καταναλωτή ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το 70% και 80%.

Η Βικτώρια Παπαδοπούλου, υπεύθυνη του καταστήματος και η Χρυσούλα Γκούρθα, υπάλληλος στο “Italian Factory”, θυμούνται τις “Black Friday, των περασμένων ετών, που ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες, με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

“Στο Italian Factory Outlet, μεσω του ιταλικου “αέρα” που έχουμε σαν κατάστημα, καινοτομήσαμε και είμασταν οι πρώτοι που φέραμε την “Μαύρη Παρασκευή” στο νομό Χανίων. Οι πελάτες μας ρωτούσαν εδω και μέρες αν θα κάνουμε επιπλέον εκτπώσεις και αν θα συμμετέχουμε στην “Black Friday”. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια και φέτος θεωρούμε οτι θα πάμε ακόμα καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές λόγω του ότι είμαστε αυθεντικοί σαν κατάστημα. Την τιμή που έχει δει τις προηγούμενες ημέρες ο πελάτης θα την βρει ίδια με την έξτρα έκτπωση που γίνεται για την “Μαύρη Παρασκευη”. Έχουμε κάνει διάφορα stand προσφορών με είδη που κατεβαίνουν από 60%, 70% και 80% επί της τελικής αναγραφόμενης τιμής”, σημειώνουν μεταξύ άλλων

O Δήμος Σχετάκης, στο ομώνυμα κατάστημα επί της οδού Νικολάου Σκουλά, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ανταπόκριση του κόσμου, εξηγώντας οτι οι προσφορές θα ισχύσουν μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ ο κόσμος μπορεί να κάνει και ηλεκτρονικα τις αγορές του.

“Στο σύνολο της εταιρείας η έκπτωση αγγίζει το 50%, και ο κόσμος που επισκέφτηκε σήμερα το κατάστημα είναι πάρα πολύς. Φυσικά, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, σε τιμές “Black Friday” και ηλεκτρονικά ενώ οι προσφορές θα ισχύουν μέχρι το Σάββατο, στις 15:00″

Μεγάλη είναι και η ανταπόκριση του κόσμου στην “Μαύρη Παρασκευή” του καταστήματος,  “Simple City”, όπου καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν είδη σπιτιού με έκπτωση 20%, ενώ διατίθενται προϊόντα και σε ειδικές προσφορές.

Οι εκπτώσεις θα ισχύσουν μέχρι και αύριο ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σε χριστουγεννιάτικα είδη

Δείτε επίσης φωτογραφίες από βιτρίνες καταστημάτων στα Χανιά με το χαρακτηριστικό κάλεσμα “Black Friday”

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook