Η συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος-Καν το βράδυ της Κυριακής στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 έσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης για δελτίο ειδήσεων στην Γαλλία, από το Νοέμβριο του 2005, με περισσότερους από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Mediametrie.

Το διάστημα 20:09 ως 20:33, όταν ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ απαντούσε σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κλερ Σαζάλ το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 47%--13.446.000 τηλεθεατές, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Ο Στρος-Καν παραδέχτηκε πως είχε μια ανάρμοστη σχέση με την Ναφισάτου Ντιαλό, καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel, και τόνισε πως η υπόθεση αυτή τον έκανε να "χάσει το ραντεβού του" με τους Γάλλους.

«Ήταν λάθος για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τους φίλους μου και για τους Γάλλους πολίτες που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες του για αλλαγή σε εμένα», είπε ο Στρος- Καν υποστηρίζοντας ότι η καμαριέρα είπε ψέματα.

Στη πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη από τις 14 Μαΐου, όταν και συνελήφθη κατηγορούμενος για τον βιασμό της καμαρίερας Nafissatou Diallo, ο Στρος-Καν είπε ότι θα μετανιώνει για πάντα για την πράξη του.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε «φαντασιοπληξίες» τις κατηγορίες της Γαλλίδας δημοσιογράφου Tristane Banon για απόπειρα βιασμού.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, αποσύρθηκαν τον περασμένο Αύγουστο,ωστόσο, εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στα αστικά δικαστήρια.