Μια ισχυρή βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει πέτρα και να προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο του νερού

Χωρίς σταγόνα νερού έμεινε η Αγία Ρουμέλη για πέντε ημέρες λόγω θαλασσοταραχής που είχε σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση τεχνικών για την επισκευή της βλάβης στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο τοπικός σύμβουλος της Αγίας Ρουμέλης, Ιωάννης Τζατζιμάκης:

“Στις 17 Νοεμβρίου 2018 ημέρα Σάββατο μετά από μία πολύ ισχυρή κακοκαιρία, το φαράγγι της Σαμαριάς κατέβασε μεγάλο χείμαρρο ποταμό με αποτέλεσμα να χαλάσει το δίκτυο του νερού από μία πτώση πέτρας. Και εκεί που η ζημιά ήταν όλη κι όλη δύο ώρες δουλειά, ο οικισμός της Αγίας Ρούμελης έμεινε χωρίς νερό 5 μέρες διότι είχε θαλασσοταραχή και ο δήμος Σφακίων δεν μπορούσε να στείλει τον υδραυλικό του χωριού για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Χρειάστηκε να πάω εγώ προσωπικά στο φαράγγι σε πρώτη φάση να δω πού είναι η ζημιά και κατάφερα να την εντοπίσω. Ενημέρωσα τον δήμο Σφακίων αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόσβαση οδικώς δεν μπορεί και ο δήμος να στείλει τον υδραυλικό.

Επομένως εάν δεν ηρεμήσει η θάλασσα ώστε να έρθει με το καράβι ο υδραυλικός είμαστε στο έλεος του Θεού.

Το χωριό της Αγίας Ρουμέλης έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια, αίτημα με 80 υπογραφές από τους 100 ψηφοφόρους για αγροτικό δρόμο από Άγιο Ιωάννη προς Αγία Ρούμελη. Ώστε σε μία έκτακτη ανάγκη, όπως στην παρούσα φάση, να μπορεί να έρθει ένα συνεργείο να αποκαταστήσει ζημιές όπως το νερό ή και το ρεύμα.. με τα οποία κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι ο δήμος Σφακίων έχει στείλει το αίτημα στην Περιφέρεια Κρήτης και τον πρώτο λόγο τώρα πια τον έχει περιφέρεια.

Περιμένουμε μία απάντηση κύριοι της περιφέρειας. Η περιοχή της Αγίας Ρούμελης είναι κατοικήσιμη και το χειμώνα κύριοι της περιφέρειας και είναι κρίμα απο τον Θεό να μας κρατάτε εγκλωβισμένους λες και έχουμε πειράξει κανέναν.

Και από τον δήμο μας περιμένουμε να διεκδικήσει το συγκεκριμένο έργο πιο δυναμικά και όχι με τον σταυρό στο χέρι.

Επίσης οποίοι πιστεύουν ότι ένα τέτοιο έργο θα χαλάσει τον δασικό πλούτο της περιοχής κάνουν ένα μεγάλο λάθος και θεωρούμε δικαιολογία κάτι τέτοιο. Όταν πιάσει πυρκαγιά και δεν θα μπορέσει να συνδράμει η Πυροσβεστική Υπηρεσία τοτε θα πάψει να είναι περιοχή natura κύριοι και θα γίνει κάρβουνο η περιοχή.

Επίσης να τονίσω θέλουμε αγροτικό δρόμο, δασικό, όχι λεωφορεία, όχι ταξί.

Ευχαριστώ πολύ και περιμένουμε τις ενέργειές σας. 

Ο τοπικός σύμβουλος της Αγίας Ρούμελης Τζατζιμακης Ιωαννης που δεν επιδιώκω τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από μία ανθρώπινη ζωή και ισάξια με την υπόλοιπη κοινωνία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook