Όντας νέος δεν σημαίνει απόλυτα ότι φέρνεις το καινούργιο , την φρεσκάδα και την αλλαγή που πολλοί θέλουν στο πολιτικό σκηνικό .

Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα που έχουμε είδαμε έναν πρωθυπουργό νέο στην ηλικία να φέρνει στο προσκήνιο τις πιο παλιές ιδέες του χθες που θα μπορούσαν να υπάρξουν,  με αποτέλεσμα ακόμα πιο πολλοί συμπολίτες μας να απομακρυνθούν από την πολιτική και πλέον να μην πιστεύουν κανέναν . 

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη εμείς οι νέοι άνθρωποι να βγούμε μπροστά , με ρεαλισμό , με ορθά επιχειρήματα να πείσουμε ότι υπάρχει μια τελευταία ελπίδα για να ξαναφτιάξουμε το κράτος μας , το σπίτι μας . 

Αυτό όμως δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη , αλλά με σκληρή δουλειά και πολύ γνώση .  Δεν νοείται να ρίχνεται κάποιος στην πολιτική όταν δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του , δεν  νοείται κάποιος που δεν έχει κανένα ένσημο να αποφασίζει για τα εργασιακά δικαιώματά μας.
Το 2019 είναι εκλογικό έτος , πρέπει  να σταματήσει ο λαϊκισμός , η ψηφοθηρία και η πελατειακή προσέγγιση , παθογένειες πολλών χρόνων .

Εμείς ως ΟΝΝΕΔ και ως νέοι άνθρωποι  καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές , θέλουμε αξιοκρατία , θέλουμε να σταματήσει το brain drain και  να γυρίσουν οι νέοι που έφυγαν  πίσω στην χώρα μας . Δεν θέλουμε νέους ανθρώπους να κυνηγάνε το «μέλι» ,ούτε επαγγελματίες πολιτικούς, θέλουμε νέους με προτάσεις , με όρεξη , με μεράκι , εργαζόμενους , χωρίς να κοιτάνε το προσωπικό όφελος αλλά το πως θα χαράξουν πολιτικές θέσεις οι οποίες θα είναι ωφέλιμες για τον τόπο. Γι αυτό δεν αρκεί να είσαι νέος για να πετύχεις στην πολιτική , εκτός του ότι πρέπει να διαθετεις νέες και πρωτοποριακές ιδέες , πρέπει πρώτα να έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου μέσα από την επαγγελματική σου πορεία για να μπορέσεις να αντέξεις μέσα στον στίβο της πολιτικής .

  • Ο Ιωάννης Αλεξίου είναι Γεωγράφος, ΜΒΑ, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook