Μία σειρά από πολύ σημαντικά έργα υπεγράφησαν μέσα στο 2018 και είναι πλέον σε φάση κατασκευής.

Αν και στο ισοζύγιο των έργων που ολοκληρώνονται με εκείνα που αρχίζουν υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για να πούμε ότι υπάρχει μία ισορροπία, διακρίνουμε ωστόσο μία σημαντική προσπάθεια για να μπουν εξαιρετικής σημασίας έργα σε κατασκευαστική φάση.

Ξεκινώντας το έτος είδαμε να ξεκινά η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ με την εταιρεία “ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ” να αναλαμβάνει τις τύχες του. Στο ίδιο περίπου διάστημα υπεγράφη και ξεκίνησε το εξαιρετικής σημασίας έργο του Υποθαλάσσιου Αγωγού Νερού που θα συνδέσει την Αίγινα με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ με ανάδοχο την Χ.Κωνσταντινίδης, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του νησιού. Ένα μεγάλο κτιριακό έργο που πήρε μπρος ήταν η επέκταση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου με ανάδοχο την ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ. Με ανάδοχο την ΕΝΙΠΕΑΣ, ξεκίνησε το έργο αντικατάστασης Δικτύου Ύδρευσης της Νέας Ιωνίας Βόλου, έργο που θα επιτρέψει την κατανάλωση πόσιμου νερού από τους κατοίκους.

Εξαιρετικής σημασίας για την Ήπειρο είναι και το έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα με ανάδοχο την Εργοδυναμική Πατρών. Στην Κω ξεκίνησε το έργο κατασκευής για τα Δίκτυα Ακαθάρτων Οικισμών του νησίου, έργο που ανέλαβε η Δομική Κρήτης ενώ τη Συλλογή, Μεταφορά και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμών του Δήμου Ν.Σκουφά στην Ήπειρο ανέλαβε η ΤΕΚ Θεσσαλονίκης.

Για το (μέχρι τώρα) τέλος της φετινής χρονιάς είχαμε την υπογραφή για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό project, αυτό της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Σεπολίων που υπεγράφη μόλις πριν από λίγες μέρες με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Αυτά βέβαια περίπου 40 μέρες πριν τη λήξη της φετινής χρονιάς όπου περιμένουμε την υπογραφή μερικών ακόμα έργων με σημαντικότερο εκείνο του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στο πολύ μεγάλα νέα κατασκευαστικά projects της Ελλάδας.

Νίκος Καραγιάννης

ypodomes.com 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook