Είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις λιποτάκτες στρατιώτες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη Σανάα από τις δυνάμεις ασφαλείας που προσπαθούν να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης του προέδρου της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Μετά τον σημερινό απολογισμό, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σανάα από χθες Κυριακή ανέβηκε στους 46. Ακόμη δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Τάιζ από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στο μεταξύ, ο μεσολαβητής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Αμπντελατίφ αλ Ζαγιάνι, καθώς και ο απεσταλμένος του Ο.Η.Ε. στην Υεμένη, Τζαμάλ Μπενόμαρ, έφτασαν σήμερα στη Σανάα, όπου αναμένεται να παραστούν στην τελετή υπογραφής του κειμένου που πρότεινε ο Ο.Η.Ε. για την εφαρμογή του σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο συνέταξαν οι χώρες μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία δυτική διπλωματική πηγή.

«Η υπογραφή του σχεδίου του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου από τον (αντιπρόεδρο της Υεμένης Άμπντο Ράμπου Μανσούρ) Χάντι αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Παράλληλα, η επιτροπή οργάνωσης της επανάστασης έκανε έκκληση σήμερα για νέες διαδηλώσεις σε ανακοίνωσή της προς τους Υεμενίτες, τους οποίους κάλεσε να συνεχίσουν τις «ειρηνικές κινητοποιήσεις μέχρι την πτώση του καθεστώτος» του Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1978.

Πάντως, η κυβέρνηση της χώρας εξέφρασε «λύπη» και καταδίκασε «όλες τις πράξεις βίας και το αίμα που χύθηκε» στη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων στη Σανάα, όπως δήλωσε ο Υεμενίτης υπουργός Εξωτερικών, Αμπουμπάκρ Αμπντουλά Άλκερμπι.

Ο Άλκερμπι μιλούσε ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. και επεσήμανε ότι η κυβέρνησή του «θα διεξαγάγει έρευνα και θα προσαγάγει ενώπιον της Δικαιοσύνης όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτές τις πράξεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook