Προβολή ταινιών για την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας των γυναικών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο Πνευματικό κέντρο.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε το Πνευματικό κέντρο σε συνεργασία με το Chania Film Festival,  καθώς οι ταινίες που προβλήθηκαν, ήταν ένα τρίωρο κινηματογραφικό αφιέρωμα, από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και αποτύπωναν την βία που δέχονται αρκετές γυναίκες.

«Την βία που δεν κάνει διακρίσεις στην καταγωγή, στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση ή στην ηλικία. Οι γυναίκες  που απευθύνονται στο ΚΕΘΙ (Κέντρο ερευνών για θέματα ισότητας), είναι πολλές, όμως οι γυναίκες που δεν ζητούν βοήθεια είναι περισσότερες. Η βία έχει πολλές μορφές, δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική, κοινωνική, οικονομική και λεκτική. Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών, είναι ο κόσμος να ενημερωθεί και οι γυναίκες να μην φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια», τόνισε η Ειρήνη Αγαθοπούλου, πρόεδρος  του ΚΕΘΙ.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν οι εξής ταινίες:

  • «Άκου / Listen» Σκηνοθεσία: HamyRamezan , RunganoNyoni / Διάρκεια 13′
  • «Ο Δρόμος για το Σπίτι / The Way Home». Σκηνοθεσία: Begonia Randhav / Διάρκεια  13′
  • «Η Επόμενη Μέρα / The Day After». Σκηνοθεσία : Δημήτρης Χριστοδούλου / Διάρκεια 16΄
  • «Ξαδέλφες  / Primas». Σκηνοθεσία: Laura Bari / Διάρκεια 100′

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook