Σε θρίλερ εξελίσσεται η τηλεδιάσκεψη, που παρότι ήταν προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι, χωρίς να διευκρινιστούν οι λόγοι, μετατέθηκε χρονικά για τις τις 7 το απόγευμα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ήδη από χθες, στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, προϊδέασε για σειρά νέων επαχθών μέτρων.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, περικοπές δαπανών στο Δημόσιο, απολύσεις 100.000 εργαζομένων στο Δημόσιο έως το 2015, περικοπές μισθών και συντάξεων, διακοπή σύνταξης σε δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης, διαμορφώθηκε ένα καθαρό πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί ο ίδιος στην τηλεδιάσκεψη, με στόχο, όπως είπε, \”να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να διαμορφώσουμε προϋπολογισμό του 2012 που οδηγεί σε πρωτογενή πλεονάσματα και να δείξουμε ότι έχουν γίνει βήματα και θα κάνουμε πιο γρήγορα και αποφασιστικά βήματα\”.

Οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, είναι αναγκαίες \”αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία, να είμαστε στον πυρήνα της Ευρωζώνης, και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται\”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook