Ένα μακάβριο θέαμα περίμενε τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου, καθώς στον εκθεσιακό χώρο της περιοχής, υπήρχαν δύο νεκρά αδέσποτα ζώα. 

Όπως αναφέρει η ομάδα στο facebook, pediadanews, άγνωστοι έριξαν φόλες σε αδέσποτα σκυλιά, στην προσπάθεια τους να ξεφορτωθούν τα άμοιρα ζώα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

"Επιχείρηση ''Εκκαθάρισης'' του Εκθεσιακού χώρου Αρκαλοχωρίου από τα αδέσποτα.
Άθλιοι υπάνθρωποι σκόρπισαν τον θάνατο σε δύο ΄φάσεις στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, χώρο ιδιοκτησίας και΄''ευθύνης'' του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες του ο οποίος έχει μετατραπεί εξαιτίας αδιαφορίας του Δήμου σε χώρο ανεξέλεγκτης εγκατάλειψης σκυλιών.

Το μέλος μας Λαμπράκη Μαριέλλα που φρόντιζε καθημερινά τα αδέσποτα του χώρου, χθες το μεσημέρι βρήκε να την περιμένουν ΜΟΝΟ 2 από τα 12 αδεσποτάκια για να ταΐσει.! Ψάχνοντας να τα βρει βρέθηκε μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα , με ένα πεθαμένο μικρόσωμο σκυλί καταμεσής του δρόμου και ένα δεύτερο με σπασμούς , που άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια της χωρίς να προλάβει να το βοηθήσει.

Ειδοποίησε και άλλα μέλη του Συλλόγου και ψάχνοντας τριγύρω βρήκαμε ένα ακόμα νεκρό σκυλί.Τα υπόλοιπα επτά σκυλιά δεν βρέθηκαν πουθενά σαν κάποιος να είχε φροντίσει να τα μαζέψει-εξαφανίσει!!

Τα δύο βρέθηκαν σε κατάσταση ακαμψίας γεγονός που συνάδει ότι είχαν πεθάνει αρκετές ώρες πριν.Αυτό σημαίνει ότι ο εγκληματίας χτύπησε 2 φορές(ξημερώματα Κυριακής και μεσημέρι) για να τα αποτελειώσει!!Ειδοποιήσαμε το Α.Τ.. Μινώα Πεδιάδας για το γεγονός και έστειλε άμεσα περιπολικό και από κοινού διαπιστώσαμε ότι ο θάνατος των ζώων προήλθε από δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) από την ύπαρξη των αφρών στο στόμα τους ,κοπράνων και ματιών σε διαστολή.

Στη συνέχεια πήγαμε στο Α.Τ. Μινώα και προβήκαμε σε καταγγελία κατά αγνώστων.

Η ευθύνη του Δήμου Μινώα για το παραπάνω γεγονός είναι σημαντική αφού αν είχε εγκαταστήσει κάμερες στον αύλειο χώρο όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει,το παραπάνω γεγονός θα είχε αποφευχθεί η θα είχε βρεθεί ο ένοχος ,όπως επίσης θα είχαν βρεθεί όλοι όσοι εγκαταλείπουν συνεχώς αδέσποτα στο παραπάνω χώρο ΄΄Πολιτισμού".