Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ανέβαλε την συζήτηση για την πλατεία Κατεχάκη

Μετά από μια συνεδρίαση που διήρκεσε τρεις ολόκληρες ώρες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την μελέτης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων «Καθορισμός παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης ενετικού λιμένα Χανίων», αλλά … επι το χειρότερο για τους καταστηματάρχες.

Συγκεκριμένα, το ΚΑΣ ενέκρινε την πρόταση του Ταμείου για παραχώρηση συνολικής έκταση 4.550 τμ στην χερσαία λιμενική ζώνη, αλλά σε ότι αφορά τον στεγασμένο χώρο που θα επιτρέπεται στα καταστήματα,  δεν δέχθηκε να είναι 3.100 τ.μ. όπως πρότεινε ο Δήμος αλλά να είναι 2.600 τμ. όπως προβλέπει η μελέτη Ρωμανού-Καλογήρου.

Στην συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος έκανε παρέμβαση υπερ της μελέτης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ,καθώς και δύο καταστηματάρχες οι οποίοι ζήτησαν περισσότερο χώρο.

Να σημειωθεί πως στην συνεδρίαση του ΚΑΣ επρόκειτο να συζητηθεί  η έγκριση ή μη της αρχιτεκτονικής προμελέτης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων «Ανάπλαση Πλατείας Κατεχάκη πόλης Χανίων Δήμου Χανίων», κάτι που δεν έγινε γιατί από το Συμβούλιο κρίθηκε αναγκαία η παρουσία των μελετητών και το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Όλες αυτές οι εξελίξεις αναμένεται να συζητηθούν και την Παρασκευή στην διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων , ενώ θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση από τον δήμαρχο, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την Τετάρτη και πριν την ημερήσια διάταξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook