Τη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει θέμα νέας αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης παρείχε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης. Απαντώντας στις γαλλογερμανικές απαιτήσεις περί συνταξιοδότησης όλων των εργαζομένων στην ΕΕ στα 67 έτη, ο κ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε πως η χώρα μας «έχει ενσωματώσει αυτά που ζητούνται στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα για την Ελλάδα, καθώς «οι ρυθμίσεις που ζητούν χώρες της ΕΕ έχουν ενσωματωθεί στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο. Ακόμα και η σύνδεση με το προσδόκιμο γίνεται σε μας από το 2020».

Σχετικά με το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε πως θα προηγηθούν οι αναλογιστικές μελέτες ανά ταμείο και από τα αποτελέσματα θα κριθούν οι προσαρμογές στις επικουρικές συντάξεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως οι προσαρμογές δεν θα γίνουν με ενιαίο και καθολικό τρόπο, αλλά σε κάθε ταμείο ξεχωριστά, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει κάθε ταμείο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook