Έπεσε η αυλαία για άλλη μια χρονιά – έβδομη συνεχόμενη - των ορεινών αγώνων της Νότιας Δίκτης.

Με απίθανο καιρό αλλά και διάθεση,  πλήθος αθλητών από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας έτρεξαν περιπλανήθηκαν και «δοκιμάστηκαν» σε ένα  από τα ωραία δάση και δίκτυο μονοπατιών της Κρήτης σε αυτή την άγνωστη πλευρά των Λασιθιώτικων βουνών (Ορη Δίκτης).

Η διαδρομή  ορεινή  και τεχνική  , αφού τα περισσότερα  χιλιόμετρα ήταν σε  μονοπάτι με πολλά ανεβοκατεβάσματα, αλλά και πολλές όμορφες εναλλαγές του τοπίου της άγριας φύσης της περιοχής . Ο μεγάλος αγώνας που πληροί και τα κριτήρια για συμμετοχή στον Olympus Marathon , μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ενας από τους πιο απαιτητικούς αλλά και πιο όμορφους στο είδος του. 

Πολλοί νεοεισερχόμενοι συμμετείχαν και στους δύο αγώνες , μήνυμα αισιόδοξο για το ορεινό τρέξιμο όπου στην «αγκαλιά» μαζεύει ολοένα  και περισσότερους.
|
Πραγματοποιήθηκαν ο αγώνας 7,5 χλμ και ±370 μ θετικής-αρνητικής αναβασης και 22 χλμ και ±1400 μ θετικής-αρνητικής αναβασης καθώς επίσης και ο αγώνας για τα παιδιά δημοτικού περίπου 1000 μ.Στο αγωνιστικό μέρος στον μεγάλο αγώνα των 22 χλμ   στη γενική κατηγορία ανδρών μεγάλος  νικητής ήταν για άλλη μια χρονιά ο Φώτης Ματσίγκος της ARKALOS TRT με τον εκπληκτικό χρόνο των 2 ωρών 14  λ & 44 δ  2ος ο  Μανόλης Σηφάκης της Αφορδακός team από την Αγία Βαρβάρα με χρόνο 2 ώρες 23 λ 45 δευτ , και 3ος ο Γιώργος Σαριδάκης  της ARKALOS TRT με χρόνο 2 ώρες 29 λ 20 δευτ . Στην γενική κατηγορία γυναικών 1η η Χαζηράκη Ελένη  της ARKALOS TRT με χρόνο 2 ώρες 41 λ. 49 δευτ. 2η Feddersen Helena   της Zaros Trail Race  με χρόνο 2 ώρες 47 λ. 45 δευτ και 3η η Trilling Julia Maria από την Berlin Team  με χρόνο 2 ώρες 57 λ. 43 δευτ.

Στον μικρό αγώνα των 7 χλμ στη γενική κατηγορία ανδρών νικητής ήταν ο Βαρδάκης Μάνος  της  Αφορδακός team από τους Μύθους Ιεράπετρας με χρόνο  35 λ και 44 δ. , 2ος ο Συλλιγνάκης Μανόλης από την Σφάκα Σητείας  με χρόνο 36 λ 16 δευτ και τρίτος ο Παπαγιαννάκης Γεώργιος του ΟΦΗ απο Ηράκλειο με χρόνο 40 λ 06 δευτ. Στην γενική κατηγορία γυναικών 1η η Λεμοντζόγλου Αδαμαντία του Ανεμος Χανίων  με χρόνο 44 λ. 43 δευτ. 2η Μπελαδάκη Νίκη της Mikrojim από Ηράκλειο  με χρόνο 48 λ. 11 δευτ και τρίτη την Παπαδάκη Αθηνά  της ARKALOS TRT  με χρόνο  48 λ. 35 δευτ.

Στον αγώνα 1000 μ των παιδιών 1Ος ο Περογιαννάκης Μανόλης   από την Εμπαρο Βιάννου   2ος ο Βιτσιλάκης Νίκος  από Χανιά  και 3ος ο Χουλάκης Απόστολης  από  Κεφαλοβρύσι Βιάννου ,ενώ στα κορίτσια 1η ήταν Νάσκα Κωνσταντίνα από Βιάννο  2η Μαρή Ζαχαρένια από Μακρυγιαλό Ιεράπετρας  και 3η η Γιανναδάκη Σοφία  από Κεντρί  Ιεράπετρας.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ 

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν η Περιβαλλοντική-Οικολογική Πολιτιστική Ενωση Νότιας Δίκτης και η Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης & Σητείας , ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αμιρά και η Ενωση Θυμάτων Βιάννου και ήταν αφιερωμένοι στους πεσόντες και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. 


 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook