Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου, το οποίο αποδέχτηκε την πρόταση του Δημοτικού λιμενικού ταμείου, για την παραχώρηση 4.550 τετραγωνικών μέτρων από την χερσαία ζώνη του λιμένα στα καταστήματα.

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, από τα 4.550, μόνο τα 2.600 τμ., θα είναι υπό σκιά καθώς το ΚΑΣ απέρριψε την πρόταση του δήμου και έκανε δεκτή την μελέτη των Ρωμανού – Καλογήρου του 2006. 

Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών ενετικού λιμένα Σταύρος Μαρινάκης, δήλωσε στο flashnews.gr, ότι «έχει παρθεί μία απόφαση από το ΚΑΣ, χωρίς να υπάρχει μελέτη ενώ είναι σε εξέλιξη και η απόφαση του ΣτΕ, για την προσφυγή που είχαμε κάνει αναφορικά με τα 4.550 τετραγωνικά μέτρα. Εμείς κάναμε ως πρόταση, να περιμένουμε να βγει η απόφαση του ΣτΕ και έπειτα το Λιμενικό ταμείο να την καταθέσει στο ΚΑΣ. Διότι η απόφαση του ΣτΕ, μπορεί να άρει την απόφαση του ΚΑΣ. Όσες φορές ζητήσαμε την μελέτη και τις προυποθέσεις  αναφορικά με τα τετραγωνικά που αναλογούν σε κάθε κατάστημα και την μορφή των σκιαδίων, δεν πήραμε απάντηση. Καμία απόφαση δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μελέτη και αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ Λιμενικού ταμείου και καταστηματαρχών αλλά ούτε μεταξύ ΚΑΣ και Λιμενικού ταμείου».

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, το ζήτημα είναι σοβαρό και οι καταστηματάρχες αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου να οργανώσουν τις επόμενες τους κινήσεις. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook