Τι είπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την απόφαση του ΚΑΣ – Τι απάντησε ο δήμαρχος Χανίων στις αιχμές δημοτικών συμβούλων για “προεκλογικά παιχνίδια” 

Για μία καλή εξέλιξη έκανε λόγο ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, αναφορικά με την απόφαση του Κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου για την παραχώρηση 4.550 τετραγωνικών μέτρων από την χερσαία ζώνη του λιμανιού στα καταστήματα.

Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων  κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο Χανίων να αναφέρει: «θέλαμε περισσότερα μέτρα σε σκέπαστρα καθώς είχαμε κάνει την πρόταση για τη μελέτη που είχε εκπονήσει το λιμενικό ταμείο, αρχαιολογική υπηρεσία και ο δήμος, αλλά το ΚΑΣ ήταν πιο αυστηρό και δέχτηκε την απόφαση του 2006. Στόχος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες να προσαρμοστούν ώστε να μην έχουν προβλήματα και πρόστιμα».

Η Νάνσυ Αγγελάκη, τόνισε ότι η δημοτική αρχή λειτούργησε με κλειστές πόρτες καθώς δεν άκουσε την άποψη των καταστηματαρχών και των δημοτικών συμβούλων. «Τα φέρνετε όλα μετά από τέσσερα χρόνια, εν όψει εκλογών και μιλάτε για επιτυχία, ενώ είναι μία άνιση μάχη».

Από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας, ανέφερε ότι η πλειονότητα των καταστηματαρχών αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, «εμείς δώσαμε μάχη ώστε να βγει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα, και από την πλευρά των καταστηματαρχών παρευρέθηκε μόνο ένας από τους 85, στην συνεδρίαση του ΚΑΣ. Είχαμε κάνει καλή προετοιμασία και για αυτό είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, δεν είχαμε κλειστές πόρτες, τα είχαμε συζητήσει τόσες φορές, και δεν πρόκειται για προεκλογικό θέμα γιατί ασχολούμαστε με αυτό από την αρχή της θητείας μας. Η μελέτη των σκιαδίων είναι γνωστή και είναι αποδεκτή από το σύνολο των καταστηματαρχών”.

Ο κ. Σαρρής, υπογράμμισε ότι δεν είναι γνωστή η μελέτη, καθώς από το 2017, είχε ειπωθεί ότι θα εφαρμοζόταν η μελέτη, η οποία είχε παρουσιαστεί στο ΚΑΜ, «ωστόσο δεν την είδαμε ποτέ και φανταζόμαστε ότι τώρα θα αλλάξει. Ελπίζουμε να μην πρόκειται για προεκλογική φούσκα και να αλλάξουν πράγματι τα πράγματα».

Στο σχόλιο του κυρίου Σαρρή, κ. Βάμβουκας απάντησε ότι δεν πρόκειται για προεκλογική φούσκα, “συνεχίζουμε με θάρρος, προ των εκλογών και με αποφασιστικότητα, κάνουμε ό,τι μπορούμε και είναι τιμή για μία δημοτική αρχή να βρίσκεται σε αυτό το δρόμο. Υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις όμως όλα είναι σχεδόν έτοιμα, η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει έρθει ακόμα, ξέρουμε ότι είναι θετική και θα είμαστε συνεπείς, ώστε μέσα στο Δεκέμβρη να κλείσει το θέμα. Θέλαμε να δούμε την απόφαση του ΣτΕ, ώστε να ληφθεί υπόψιν η  όποια παρατήρηση. Μελέτη για τα σκιάδια υπάρχει, συγκεκριμένα υπάρχει μελέτη για τα 3.100 τ.μ. και τώρα θα γίνουν οι αλλαγές για τα 2.600 τ.μ.”.

Ο κ. Παπαντωνάκης τόνισε, ότι η απόφαση του ΚΑΣ, δεν θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των καταστηματαρχών του ενετικού λιμένα, Σταύρος Μαρινάκης, δήλωσε στο flashnews.gr, σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης ότι «έχει παρθεί μία απόφαση από το ΚΑΣ, χωρίς να υπάρχει μελέτη ενώ είναι σε εξέλιξη και η απόφαση του ΣτΕ, για την προσφυγή που είχαμε κάνει αναφορικά με τα 4.550 τετραγωνικά μέτρα. Εμείς κάναμε ως πρόταση, να περιμένουμε να βγει η απόφαση του ΣτΕ και έπειτα το Λιμενικό ταμείο να την καταθέσει στο ΚΑΣ. Διότι η απόφαση του ΣτΕ, μπορεί να άρει την απόφαση του ΚΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Χανίων, γνωστοποίησε στους δημοτικούς συμβούλους, ότι την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου,  θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους μελετητές,  για την ανακατασκευή της δημοτικής αγοράς, ενώ τόνισε ότι η χρηματοδότηση του έργου έχει ήδη εξασφαλιστεί. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook