Μειωμένα είναι τα έσοδα αλλά κα τα έξοδα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ για το 2017 σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ορκωτοί λογιστές και ο πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα είναι μειωμένα κατά 34.000 ευρώ ενώ τα έξοδα έχουν σημειώσει μείωση της τάξης του 57% με τον κ. Χαραλαμπάκη, πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, να τονίζει ότι τα έσοδα το 2018, φαίνεται να έχουν αυξηθεί λόγω διαφόρων αλλαγών που έγιναν στην πολιτική χρήση.

Ο ορκωτός λογιστής κ. Ψιλάκης ανέφερε ότι η έκθεση για την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ ολοκληρώθηκε στις 31/12/2017 «είναι αξιοσημείωτο ότι υποχρεώσεις της εταιρείας από το 2017 έχουν μειωθεί και έχει ένα θετικό κεφάλαιο κίνησης ο δείκτης της κυκλοφοριακής ρευστότητας, οι απαιτήσεις είναι παραπάνω από τις υποχρεώσεις, συγκεκριμένα, 494 το κυκλοφορούν και 194 οι υποχρεώσεις. Ακόμη, δεν υπάρχουν θέματα ρευστότητας ενώ τα έξοδα διοίκησης είναι αυξημένα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ποσοστά μερισμού άλλαξαν και πήγαν στα έξοδα διοίκησης. Το 2017 οι βρεφονηπιακοί έφυγαν τελείως από το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, πήγαν στον ΔΟΚΚΟΙΠ,  και ό,τι πάγια είχαν μείνει επιβάρυναν τα έξοδα διοίκησης».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ψιλάκης, τόνισε ότι το 2017 τα έξοδα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ ήταν 642.00 ευρώ ενώ το 2016 ήταν 1,5 εκ. ευρώ, σημειώθηκε μία μείωση των εξόδων της τάξης του 57% και μείωση του τζίρου 63% λόγω της μεταβίβασης των βρεφονηπιακών σταθμών.

«Η κατάσταση είναι βελτιωμένη είναι ένας καθαρός ισολογισμός πέρα από κάποια χρόνια προβλήματα που υπάρχουν, ενώ έχουν μείνει μόνο τα πολιτιστικά που είναι ένας μικρότερος όγκος», πρόσθεσε ο κ. Ψιλάκης.

Η κ. Κοκκινάκη και η κ. Αγγελάκη σχολίασαν το γεγονός ότι τα ιδία έσοδα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ το 2017 έχουν μειωθεί κατά 34.000 ευρώ, με τον κ. Ψιλάκη να απαντά ότι αυτή η μείωση προέρχεται από έσοδα από  λιανικές πωλήσεις, την Τάφρο, το ΚΑΜ τον Κήπο και το σινεμά του κήπου.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, κ. Χαραλαμπακης,υπογράμμισε ότι τα έσοδα το 2017 είναι μικρότερα και «για αυτό το λόγο κάναμε μία αλλαγή στην πολιτική χρήση και τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς βελτιώνουν την εικόνα».

Σημειώνεται ότι η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης του 2017 και της ετήσιας έκθεσης για τα πεπραγμένα της χρήσης της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, πέρασε κατά πλειοψηφία, με την παράταξη του κ. Παπαντωνάκη να απέχει.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook