Ψήφισμα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου κατά των “εθνικιστικών” καταλήψεων – “Ο Δήμος μας αποτελεί τόπο Ολοκαυτώματος, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα υπερπατριώτη να δηλητηριάσει τις ψυχές των παιδιών με τον εθνικισμό και το μίσος για τους άλλους λαούς”

Συζητήθηκε χθες, εκτός ημερησίας διάταξης, στο δημοτικό συμβούλιο Καντάνου -Σελίνου, ψήφισμα κατά των “εθνικιστικών” όπως έχουν χαρακτηριστεί, καταλήψεων σε σχολεία, με αφορμή το Μακεδονικό.

Στο ομόφωνα ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει όπως αναφέρεται την προσπάθεια κομματικών ομάδων απ’ όπου κι αν προέρχονται  να καπηλευτούν το συναίσθημα των εφήβων για να χειραγωγήσουν τους μαθητές της περιοχής μας σε ανιστόρητο και εθνικιστικό παραλήρημα είτε με πρόσχημα την ελληνικότητα της Μακεδονίας είτε ακόμη με τη .διεκδίκηση της Βόρειας Ηπείρου”.

Οι ανήλικοι μαθητές των σχολείων του δήμου, όπως επισημαίνεται “δεν ρωτήθηκαν και δεν ψήφισαν σε γενικές συνελεύσεις τις ακραίες εθνικιστικές θέσεις που παρουσίασαν τα φασιστικά έντυπα. Οι μαθητές μας πρέπει να μείνουν μακριά από την τοξικότητα της εθνικιστικής ιδεολογίας, μακριά από το δηλητήριο του φασισμού”.

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην μαρτυρική ιστορία της περιοχής, ως τόπος Ολοκαυτώματος και δήμος έμβλημα της αντίστασης στον ναζισμό. 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του μαρτυρικού Δήμου Καντάνου-Σελίνου δηλώνει ότι τιμάμε την Ιστορία μας και αρνούμαστε να αφήσουμε την νεολαία του τόπου μας να γίνει φερέφωνο των ακραίων εθνικιστικών κύκλων”, τονίζεται στο τέλος του ψηφίσμοτος.

Αναλυτικά το ψήφισμα του δημου Καντάνου – Σελίνου έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την προσπάθεια κομματικών ομάδων απ’ όπου κι αν προέρχονται  να καπηλευτούν το συναίσθημα των εφήβων για να χειραγωγήσουν τους μαθητές της περιοχής μας σε ανιστόρητο και εθνικιστικό παραλήρημα είτε με πρόσχημα την ελληνικότητα της Μακεδονίας είτε ακόμη με τη διεκδίκηση της Βόρειας Ηπείρου.

Οι ανήλικοι μαθητές των σχολείων μας δεν ρωτήθηκαν και δεν ψήφισαν σε γενικές συνελεύσεις τις ακραίες εθνικιστικές θέσεις που παρουσίασαν τα φασιστικά έντυπα. Οι μαθητές μας πρέπει να μείνουν μακριά από την τοξικότητα της εθνικιστικής ιδεολογίας, μακριά από το δηλητήριο του φασισμού.

Ο Δήμος μας αποτελεί τόπο Ολοκαυτώματος, είναι Δήμος Έμβλημα της Αντίστασης στον Ολοκληρωτισμό των Ναζί. Οι Ναζί έκαψαν την Κάντανο, βομβάρδισαν τη Μονή, το Κουστογέρακο και το Λειβαδά για να παραδειγματίσουν τους κατοίκους της περιοχής μας και να κάμψουν την αντίστασή τους. Δεν  ξεχνάμε το Φασισμό και το Ναζισμό, είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία του τόπου μας και δεν ξεχνάμε ότι ο φασισμός γεννάει το μίσος και τον πόλεμο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα υπερπατριώτη να δηλητηριάσει τις ψυχές των παιδιών με τον εθνικισμό και το μίσος για τους άλλους λαούς.

Τα σχολεία της περιοχής μας είναι και πρέπει να παραμείνουν φυτώρια σκέψης, ενεργής συμμετοχής στα κοινά, χώρος έκφρασης ελεύθερου διαλόγου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του μαρτυρικού Δήμου Καντάνου-Σελίνου δηλώνει ότι τιμάμε την Ιστορία μας και αρνούμαστε να αφήσουμε την νεολαία του τόπου μας να γίνει φερέφωνο των ακραίων εθνικιστικών κύκλων, διατρανώνουμε με αυτό το ψήφισμα την πίστη μας στο διάλογο, στη Δημοκρατία, στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook