Η υπογραφή της σύμβασης για τη μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και η δρομολόγηση της μεγάλης διασύνδεσης σημαίνουν την αρχή του τέλους για τις μονάδες της ΔΕΗ που χρησιμοποιούν ντίζελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Άρα και το τέλος της λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής των Λινοπεραμάτων. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, τόνισε πως δεν έχει ακόμα γίνει μία ουσιαστική μελέτη για το μέλλον του συγκεκριμένου εργοστασίου. Όμως το μόνο σίγουρο είναι πως η ΔΕΗ θεωρεί πως θα πρέπει παρά τις διασυνδέσεις να υπάρξουν μονάδες τουλάχιστον ως εφεδρείες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση όμως φυσικού αερίου.

Βέβαια ο Πρόεδρος της επιχείρησης θεωρεί πως οι μονάδες αυτές θα πρέπει να είναι σε Αθερινόλακκο και Χανιά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ πάντως επισημαίνει πως όταν θα κλείσει το εργοστάσιο των Λινοπεραμάτων η επιχείρηση σκοπεύει να αξιοποιήσει τον χώρο με στόχο να έχει το μέγιστο δυνατό όφελος. Άλλωστε όπως ανέφερε ο κύριος Παναγιωτάκης, πολύ σύντομα η ΔΕΗ θα αναπτύξει μία νέα δραστηριότητα για την αξιοποίηση των ακινήτων της.

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καθώς όπως αναφέρει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook