Ενημερωτική επίσκεψη  από την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην μεγαλύτερη κοινότητα Βρετανών στην χώρα

Η ενημέρωση και συζήτηση με τους  Βρετανούς που ζουν στο νομό Χανίων γι τις επιπτώσεις από την συμφωνία Μ. Βρετανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit  ήταν ο σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα η πρέσβης της Βρετανίας Kate Smith,  στον Δήμο Αποκορώνου.

Η επιλογή του συγκεκριμένου δήμου δεν ήταν τυχαία καθώς όπως είπε και η ίδια στον συγκεκριμένο δήμο κατοικεί η μεγαλύτερη κοινότητα Βρετανών στην χώρα αποτελούμενη από 5.000 Βρετανούς!

Βέβαια να σημειωθεί πως ο αριθμός αυτός αφορά στο σύνολο των Βρετανών που έχουν δηλώσει ως κατοικία τον Δήμο Αποκορώνου κάποιοι απο τους οποίους μπορεί να έρχονται κυρίως για διακοπές, ενώ σε μόνιμη βάση στον Αποκόρωνα κατοικούν περίπου 2.000 Βρετανοί.

Την κα Smith υποδέχτηκε στο δημαρχείο στις Βρύσες ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με τον οποίο η πρέσβης είχε και μια πρώτη συζήτηση, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και η  συνάντηση με τους Βρετανούς του Αποκορώνα στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του δημαρχείου. 

Σε ότι αφορά στην ουσία, τα βασικότερα θέματα που φαίνεται πως απασχολούν τους Βρετανούς αναφορικά με το Brexit, είναι η πρόσβασή τους στις δημόσιες παροχές υγείας, η ισχύς των αδειών οδήγησης, η απρόσκοπτη δυνατότητα ταξιδιών προς και από την Βρετανία, ενώ θίχτηκε και το τι θα γίνει με το δικαίωμα της ψήφου σε εκλογικές διαδικασίες που μέχρι τώρα είχαν ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Η επίσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και χαρακτηριστικά είναι αυτά που έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter η πρέσβης της Βρετανίας.

«Συνάντησα τον Δήμαρχο  Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη . Ο Αποκόρωνας φιλοξενεί  5.000 Βρετανούς, σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού. Με χαρά άκουσα τον Δήμαρχο να τους αποκαλεί «2 φορές κατοίκους» γιατί διάλεξαν τον τόπο αυτό και να μιλά για τον ενεργό τους ρόλο στην τοπική κοινωνία & οικονομία».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook