Στόχος τους ήταν αντιφασιστικό πανό που είχαν αναρτήσει μαθητές

Ένα ανησυχητικό περιστατικό καταγγέλλεται από την Ένωση Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Ηρακλείου καθώς και από εκπαιδευτικούς, πως συνέβη στο Καπετανάκειο Γυμνάσιο Λύκειο Ηρακλείου.
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες ομάδα κουκουλοφόρων «επέδραμε» στο σχολείο προκειμένου να κατεβάσει ένα πανό με αντιφασιστικό περιεχόμενο που είχαν αναρτήσει οι μαθητές.

Η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων φασιστοειδών σήμερα ενάντια στους μαθητές του Καπετανάκειου Γυμνασίου-Λυκείου! Ομάδα κουκουλοφόρων διαφόρων ηλικιών, κρατώντας κράνη και έχοντας και τα απαραίτητα “πολεμοφόδια” με ύβρεις και χειρονομίες επιτέθηκαν στους αμυνόμενους μαθητές ενώ κατέβασαν το αντιφασιστικό πανό που με απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου είχε αναρτηθεί έξω από το σχολείο.
Η επίθεσή τους όμως δεν έμεινε αναπάντητη! Δυναμικά και συντονισμένα σύσσωμη η σχολική κοινότητα απάντησε στην ενέδρα που στήθηκε έξω από το σχολείο!
Οι μαθητές σήμερα σε μια σειρά σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, με πνεύμα ωριμότητας δεν επέτρεψαν στους εθνικιστές και στους φασίστες να διεισδύσουν στα σχολεία τους. Δεν άφησαν στο μίσος να μολύνει τις ψυχές τους. Έβαλαν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, για τις οποίες από την αρχή της χρονιάς αγωνίζονται.
Οι μαθητές με δυναμισμό γύρισαν την πλάτη στην ενορχηστρωμένη δράση εξωσχολικών ατόμων που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.
Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την  συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε  της γειτονικής  χώρας,  αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές  ακραίες λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.
Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε τα σχολεία στην κατάσταση αυτή. 
Οργανωμένα οι γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, η κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, η σχολική στέγη, κ.ά.
Και στο Καπετανάκειο και σε κάθε σχολείο θα είμαστε πάντα παρόντες, μαθητές και γονείς, και θα εξωστρακίζουμε κάθε ναζιστική ή φασιστική απειλή. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, το μίσος των εθνικιστών και το διαίρει και βασίλευε της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τη θρασύδειλη επίθεση των φασιστοειδών στο Καπετάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο και να διατρανώσουμε:
– Έξω οι φασίστες από τα σχολεια !
– Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών !
– Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!

Η καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών 

Την ημέρα της διοργάνωσης των υποκινούμενων από τους φασιστικούς κύκλους εθνικιστικών συλλαλητηρίων (Πέμπτη 29/11), επέλεξε η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να κάνει επίδειξη τρομοκρατικής δράσης έναντι  των μαθητών  και των εκπαιδευτικών του  1ου  ΓΕΛ-ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ.
Στόχος της  είναι  να απειλήσει και  να εκφοβίσει το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα που αντιστέκεται στο σκοταδιστικό και επικίνδυνο – για τα λαϊκά δικαιώματα και την ειρήνη στην περιοχή -κλίμα του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν να επιβάλλουν συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα οι  φασιστικοί και αντιδραστικοί κύκλοι  στον τόπο μας και διεθνώς.
Έτσι, μια φασιστική συμμορία περίπου 30 κουκουλοφόρων- αφού πρώτα κατέβασε το πανό με το σύνθημα «ΈΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» που είχε αναρτήσει, με τη συλλογική της απόφαση,  η μαθητική κοινότητα,  στη συνέχεια επιδόθηκε, για δυο ώρες, σε μια  επίμονη προσπάθεια πρόκλησης των  δημοκρατών μαθητών. Με υβρεολόγια και  πέτρες ανά χείρας και  λέγοντας το γνωστό σύνθημα της Χ. Αυγής, παρευρισκόμενοι εθνικιστές  απειλούσαν  τους έκπληκτους μαθητές, ενώ  χωρίστηκαν   σε δυο ομάδες, παίρνοντας θέση μάχης(!) και κρατώντας μεγάλη εφεδρεία από πέτρες στο παγκάκι απέναντι από την είσοδο του σχολείου.
 Λόγω της ουσιαστικής παρέμβασης του φύλακα- που έκλεισε την πύλη της αυλής μόλις αντιλήφθηκε τις προθέσεις και..τον εξοπλισμό των εθνικιστών της Χ. Αυγής,-αλλά και των μελών του συλλόγου  διδασκόντων που με το διάλογο έπεισαν τους μαθητές να μην παρασυρθούν από τους ομοϊδεάτες των Ναζί σε προσχεδιασμένα σκηνικά βίας, τα επεισόδια αποτράπηκαν. Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών ζήτησε από την Αστυνομική Αρχή να κατοχυρώσει την ασφαλή μεταφορά των μαθητών από στο σχολείο στα σπίτια τους και έκφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στις φασιστικές πρακτικές του εκφοβισμού , των απειλών και της ανελευθερίας.
 Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ τονίζει  ότι το γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη αυτών των αντιδραστικών φαινομένων δημιούργησε η υποτελής η πολιτική του δήθεν «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο συγκατοίκησε στην κυβέρνηση με το εθνικιστικό και ακροδεξιό κόμματων ΑΝΕΛ, εξαγνίζοντας την αντιδραστική πολιτική του, αλλά  επιπλέον -με το σύνολο της πολιτικής του -εξάγνισε και εξωράϊσε την πολιτική της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, Αμερικάνων και Ευρωπαίων. Πολιτική  που έχει υποστηρικτές όλα τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ-ΚΙΝΑ-ΠΑΣΟ-Ποτάμι κλπ) και  ρίχνει το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους και του αλυτρωτισμού, για να  αποπροσανατολίσει τους λαούς  και να κατοχυρώσει με το αίμα τους τα γεωπολιτικά και οικονομικά της συμφέροντά της.. Την υπηρέτηση αυτής  της  αντιλαϊκής πολιτικής επιβεβαιώνουν  οι υποκλίσεις  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο Αμερικάνικο και Ευρωπαϊκό Ιμπεριαλισμό,  η «ενισχυμένη επιτροπεία» που ονομάζεται τέλος των μνημονίων, η ανακήρυξη  των  Η.Π.Α σε τιμώμενη χώρα(!) στη ΔΕΘ,  ο προσδιορισμός του  ρατσιστή και τρομοκράτη των λαών  Τραμπ σε «φίλο»(!) του ελληνικού λαού, η αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας και η εξαγγελία νέων, η προώθηση των Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκών στόχων στα Βαλκάνια και η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης που διανύουμε.
Με αυτή την έννοια, η ΚΑΤΑΔΙΚΗ του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ πρέπει να συμπορεύεται με τη μαζική και ενωτική λαϊκή  πάλη  ενάντια στην πολιτική της ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ-ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ και της ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. που επιβάλλει η Κυβέρνηση-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΝΑΤΟ –Ολιγαρχία. Μόνο τότε η πατριδοκαπηλεία δε θα βρει πρόσφορο  έδαφος να ανθίσει και το σύνθημα «ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ-Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΣΙΜΟΣ» θα φωτίζει την πάλη του λαού για  ειρήνη, δουλειά, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.
ΚΑΛΟΥΜΕ  την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της ανάπτυξης της τρομοκρατικής δράσης των φασιστών στα σχολεία:
Ø     Να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ με ψήφισμά της την τρομοκράτηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τις συμμορίες της Χ.Αυγής.
Ø     Να ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΑΝΟ σε όλα τα  ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Ø     Να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεικού κινήματος σε σύσκεψη για την οργάνωση της ενωτικής συλλογικής πάλης ενάντια στον αλυτρωτισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό.
·        Από τη θέση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ και ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ
·        ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
·        ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.
·        ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ.
·        ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ  ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook