Νέο θλιβερό εύρημα λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό 150 νεκρών φαλαινών 

Πενήντα ένα μαυροδέλφινα- ή φάλαινες πιλότοι- βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξεβράστηκαν σε παραλία στο νησί Τσάθαμ της Νέας Ζηλανδίας, και προστίθενται στον θλιβερό απολογισμό των περίπου 150 φαλαινών, που ξεβράστηκαν και εγκλωβίστηκαν πριν λίγες ημέρες σε άλλη ακτή της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας, τουλάχιστον 80 μαυροδέλφινα βρέθηκαν σε ακτή την Πέμπτη. Πολλές κατάφεραν να επιστρέψουν στο νερό και να σωθούν. αλλά τουλάχιστον πενήντα βρέθηκαν νεκρές και σε ακόμα μία έγινε ευθανασία.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρναμε να τη σώσουμε. Δυστυχώς, η απόφαση που έπρεπε να πάρουμε ήταν να τη θανατώσουμε. Ήταν το πιο ανθρώπινο που μπορούσαμε να κάνουμε» σχολίασε εκπρόσωπος του υπουργείου. «Αυτή είναι πάντα μία πολύ άσχημη απόφαση».

Όπως αναφέρει το BBC, οι αρχές, όπως είθισται, συνεργάζονται στενά με τους Μαορί για τη διαχείριση των νεκρών φαλαινών, οι οποίες θάβονται στην άμμο πίσω από την παραλία.

Οι ειδικοί έλαβαν τα απαραίτητα δείγματα για να γίνουν εξετάσεις και αναλύσεις.

Το νησί Τσάθαμ βρίσκεται ανοιχτά της ανατολικής ακτής του Νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας.

«Η ματαιότητα ήταν το χειρότερο. Φώναζαν η μία στην άλλη, μίλαγαν και σπαρταρούσαν αλλά δεν υπήρχε τρόπος να τις βοηθήσεις» ήταν η ανατριχιαστική περιγραφή της Liz Carlson, μιας ταξιδιωτικής μπλόγκερ από τις ΗΠΑ, που είδε μπροστά στα μάτια της τις 145 φάλαινες να ψυχορραγούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook