Με απορία είδαμε στην πόλη του Ηρακλείου να αναρτώνται κηδειόχαρτα που ενημερώνουν για την τέλεση  μνημοσύνου στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου συγκλόνισε όλη  την Ελλάδα όμως το θέμα του κειμένου είναι άλλο. Τι σχέση έχει η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα με την Κρήτη και το Ηράκλειο; Και ποιος είναι ο λόγος που τελείται στο Ηράκλειο μνημόσυνο στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα;

Σύμφωνα και  με όσα αναφέρει το κηδειόχαρτο, διοργανωτές του μνημοσύνου είναι τα μέλη του κινήματος “Κίνηση Πολιτών ΑΡΔΗΝ”. Ψάχνοντας κάποιος στην ιστοσελίδα τους για το ποιοι είναι, δεν θα δει τίποτα άλλο παρά μόνο έναν σχολιασμό της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας με την δική τους ματιά. 

Ούτε επίσημα στοιχεία για το ποίοι είναι και ποιους εκπροσωπούν. 

Όμως το πράγμα χοντραίνει όταν βλέπουμε πως μετά την τέλεση του μνημοσύνου θα υπάρξει και ομιλία του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά. Και εδώ δημιουργείται ακόμα ένα σοβαρό ερώτημα; Γιατί ο Μαριάς συμμετέχει στο μνημόσυνο που διοργανώνεται από ένα ανώνυμο κίνημα που δεν ξέρει κανείς ποιοι το αποτελούν και ποιοι είναι οι σκοποί του; 

Από ανθρώπους που έχουν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο με τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών, απαιτείται μια πιο υπεύθυνη στάση μακρυά από κορώνες και εθνικιστικές τάσεις ή γεγονότα που μόνο προβληματισμό μπορούν να δημιουργήσουν.

Ο “Καστρινός”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook