Παρουσία νέων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα Χανιά 

Πλήθος νέων αλλά και επιχειρηματιών, βρέθηκε στο Τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος – τμήμα δυτικής Κρήτης, στην παρουσίαση των δράσεων του Youth Entrepreneurship Club, του συλλόγου νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση μίλησαν καταξιωμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έδωσαν συμβουλές στους νεότερους προκειμένου να καταφέρουν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους και να έχουν μία κερδοφόρα επιχείρηση που εν καιρώ κρίσης, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Επιπλέον, ανακοινώθηκε η λειτουργία του YEC HUB Chania ως δραση Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, που θα φιλοξενείται στο κτίριο του ΤΕΕ-ΤΔΚ για την υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα μπορούν να δουλεύουν στο χώρο, να αναπτύσσουν τις ιδέες τους, να έρχονται σε επαφή με μέντορες και επενδυτές, εφόσον το πρότζεκτ τους είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο, ανέφερε ο Θάνος Παράσχος, ο συνιδρυτής του Youth Entrepreneurship Club.

Ο Στράτος Μπαλαντίνος, Υπεύθυνος Πωλήσεων της πολυβραβευμένης βιομηχανίας τυροκομικών Μπαλαντίνος, αναφέρθηκε στην ιστορία της εταιρείας Μπαλαντίνος, που ξεκινάει από το 1928, στην επιτυχημένη πορεία της ενώ έδωσε συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες για το πώς θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και πώς θα επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες, όπως η κρίση. Βασικός στόχος της εταιρείας, όπως ανέφερε ο κ. Μπαλαντίνος, είναι η προώθηση της Κρητικής Γαστρονομίας ως κουλτούρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η παράδοση μπορεί να γίνει επιχειρηματική ιδέα με συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τη μοναδικότητά της, στοχεύοντας πάντα στην εξαιρετική ποιότητα και στην ικανοποίηση του καταναλωτή. «Η παράδοση πρέπει να διαφυλάττεται σαν κόρη οφθαλμού και να υπηρετείται με σεβασμό. Η σκληρή δουλειά, η αγάπη και το μεράκι, είναι σπουδαία εργαλεία και είναι εκείνα τα εφόδια που θα βοηθήσουν κάποιον να πάει μπροστά. Οι νέοι θα πρέπει να κάνουν προσεκτικά βήματα, να βρουν κάτι το οποίο αγαπούν πραγματικά και θέλουν να ασχοληθούν και να προχωρούν με σεβασμό, μόνο έτσι θα καταφέρουν να πετύχουν».

Ο  Ιωάννης Σκιάς, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ με εξειδίκευση  στην Αεροναυπηγική, τόνισε ότι «η καινοτομία για πολλούς είναι κάτι που συμβαίνει τυχαία ή κάποιος έχει ένα ταλέντο πάνω σε κάτι και θέλω να δείξω στα παιδιά ότι δεν είναι έτσι. Η κατάσταση είναι διαφορετική, χρειάζεται σχεδιασμός, ανάλυση αγοράς μέχρι να γίνει η υλοποίηση της ιδέας. Το brain drain, ματώνει την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο οι επιστήμονες που βρίσκονται εδώ έχουν ιδέες και γνώσεις αλλά κάποιες φορές δεν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες αναφορικά με τις επιχορηγήσεις».

Ο Γιώργος Κονταξάκης, ενεργός πολίτης, τόνισε ότι αρκετές κρητικές επιχειρήσεις είναι πετυχημένες και θα πρέπει οι νέοι να παραδειγματίζονται και να τολμούν για να υλοποιήσουν τα όνειρα τους, καθώς “η εποχή που ζούμε, η εποχή της κρίσης είναι περίεργη και παράλογη”. 

Νικόλας Τσέκας, υπεύθυνος της δράσης Yec Talks που αποτελούν ανοιχτές συζητήσεις, με ανθρώπους της τοπικής αγοράς, οι οποίοι είναι είτε ερευνητές, επιχειρηματίες, καθηγητές και στοχεύουν στην ανάδειξη ευκαιριών ακόμα και στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που έχουν οι νέοι να μάθουν ερχόμενοι σε επαφή με καταξιωμένους ανθρώπους, μέσω των yec talks.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook