Ουσιαστικές και παραγωγικές χαρακτηρίστηκαν οι συζητήσεις κατά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και της τρόικας με αντικείμενο τα μέτρα που θα χρειαστούν για την εξασφάλιση της έκτης δόσης.

Οι συζητήσεις θα επαναληφθούν την Τρίτη το πρωί με το τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο «θα επεξεργαστεί περαιτέρω ορισμένα στοιχεία», και το απόγευμα, περί τις 19:00, με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους με στόχο να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και τους τρεις επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) ξεκίνησε στις 19:22.

Ο υπουργός μετείχε από το γραφείο του, στον 6ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Νίκης στο Σύνταγμα.

Στο ίδιο γραφείο βρίσκονται και συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ.Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ.Ζανιάς.

Το πλαίσιο των μέτρων επικεντρώνεται στην περικοπή δαπανών στο Δημόσιο, όπως αυτές περιγράφονται μεταξύ άλλων στον δεκαπεντάλογο των παρεμβάσεων που ζητούν οι εταίροι.

Κυρίαρχη θέση έχουν οι 100.000 απολύσεις από το Δημόσιο έως το 2015, η εφεδρεία, η περικοπή μισθών και συντάξεων. Διαβάστε εδώ τα 15 μέτρα που ζητά η τρόικα.

Επιπλέον σύμφωνα με το in.gr, η τρόικα φέρεται να ζητεί την διακοπή καταβολής σύνταξης δικαιούχων του Δημοσίου που είναι κάτω των 55 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook