Λαχταριστή πίτα με πλούσια γέμιση

Υλικά για 4 άτομα

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
300 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. ανθότυρο
1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αβγά
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
1 κρόκο αβγού για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Αρχικά, σε καυτό νερό ζεματίζετε το σπανάκι, σουρώνετε, ψιλοκόβετε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Τρίβετε με τα χέρια τα τυριά ή με ένα πιρούνι σε βαθύ σκεύος.
  • Χτυπάτε τα αβγά με τον αβγοδάρτη και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα τυριά.
  • Προσθέτετε αλάτι κατά βούληση και πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο, αλείφετε με λίγο βούτυρο και βάζετε στην άκρη του και κατά μήκος λίγη από την γέμιση.
  • Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό σφιχτά και το τοποθετείτε κουλουριασμένο στο κέντρο του ταψιού, σαν να φτιάχνετε μια σπείρα.
  • Βουτυρώνετε και γεμίζετε το επόμενο φύλλο και το βάζετε στο ταψί, τυλίγοντας γύρω από το πρώτο.
  • Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.
  • Περιχύνετε την πίτα με λίγο ακόμα λιωμένο βούτυρο και την αλείφετε ελαφρά με τον κρόκο του αβγού.
  • Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για περίπου 40′ ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook