Το γεγονός ότι επελέγη η ημερομηνία της 8ης Δεκεμβρίου για την εκδήλωση φωτοδότησης του χριστουγεννιάτικού δέντρου στη Σούδα, καυτηριάζει με μήνυμά του ο Γιάννης Σαριδάκης από τα Άπτερα, γνωστός για την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι επιλέχθηκε μια ημερομηνία που έχει οριστεί ως αποφράδα και ημέρα πένθους καθώς αυτή την ημερομηνία συνέβη το ναυάγιο του πλοίου “Ηράκλειο” το 1966 καθώς και το αεροπορικό δυστύχημα τρία χρόνια μετά.

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Σαριδάκη:

Το γλέντι της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας την 8.12.18

Διάβασα σήμερα στο φύλλο της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας, την ανάρτηση σας, σχετικά με το ότι το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018, η Δημοτική Κοινότητα Σούδας σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Η Σούδας, το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σούδας και το Σύλλογο καταστηματαρχών Σούδας, διοργανώνουν εκδήλωση για το «φωτισμό» του δένδρου των Χριστουγέννων, στην πλατεία της Σούδας.

Με την παραπάνω ανάρτηση καλούνται οι Σουδιανοί και τα παιδιά της Σούδας, την ώρα 19.00 της 8ης Δεκεμβρίου, να γλεντήσουν με παραδοσιακούς χορούς , καθώς και με το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που θα επακολουθήσει, κ.λ.π.

Οι παραπάνω διοργανωτές και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, όφειλαν να γνωρίζουν ότι η 8η Δεκεμβρίου, έχει καθιερωθεί ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ σαν ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ για τα Χανιά ,επειδή την 8 Δεκεμβρίου:

1. Το έτος 1966 το Ε/Γ – ΟΓ «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ» αναχώρησε από το λιμάνι της Σούδας την 7/12/1966 και ώρα 19.20΄ και ναυάγησε τις πρώτες ώρες ΤΗΣ 8ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ, με αποτέλεσμα να σωθούν μόνο 41 από τους επιβάτες και να συγκλονισθεί το Πανελλήνιο, αλλά και να βυθιστεί στο πένθος η Κρήτη !!! 

2. Την 8η Δεκεμβρίου 1969, ακριβώς τρία χρόνια μετά, το αεροσκάφος DC-6B της Ολυμπιακής Αεροπορίας με όνομα ” ISLAND OF KERKYRA” που εκτελούσε την πτήση Χανιά – Αθήνα συντρίβεται στην κορυφή Κερατοβούνι στο Πάνειο όρος κοντά στην Κερατέα και οι 90 επιβαίνοντες (85 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος) βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Καλό θα ήταν οι εκάστοτε αιρετοί, να σέβονται την τοπική Ιστορία και τις αποφάσεις του Δήμου στον οποίο επαίρονται ότι Υπηρετούν!

Κι αν όχι αυτά, τουλάχιστον τις μνήμες των θυμάτων των παραπάνω τραγικών συμβάντων!

Άπτερα 3/12/2018
Γιάννης Σαριδάκης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook