Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην ανατολική κορυφογραμμή του Ψηλορείτη.

Στην διαδρομή Κάτω Ασίτες – καταφύγιο Πρίνος, υψ. 1.100 μέτρα – κορυφή Γυριστή, υψ. 1.779 μέτρα, στον νομό Ηρακλείου, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018. 

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το χωριό Κάτω Ασίτες, που βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μέτρων, στην επαρχία Μαλεβυζίου, από όπου οι συμμετέχοντες θα ανέβουν στην ορεινή αυτή περιοχή, για να ανέβουν την Κυριακή το πρωί στην κορυφή. Η διανυκτέρευση τους θα γίνει στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου, που βρίσκεται στην τοποθεσία Πρίνος, από όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να αγναντέψουν και να δουν ωραίες εικόνες προς τα Αστερούσια στα νότια και προς όλο τον κάμπο του Ηρακλείου στα βόρεια. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), υπνόσακο, αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν και ζεστά ρούχα, σκούφο και γάντια, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.    

 Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 13:00 μ.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 07/12. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Δημήτριος Κουρασμενάκης.

                        

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook