Σπάνια κλικ από τη λιγότερο «αφρικανική» χώρα της «μαύρης» Ηπείρου

Η νοτιότερη χώρα της Αφρικής αποτελεί είναι συνονθύλευμα εντυπωσιακής άγριας φύσης, μοντέρνου τρόπου ζωής και μιας ιστορίας που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Εικόνες με απέραντες εκτάσεις αμπελιών, πόλεις που ζουν έντονα το σήμερα, αποτίνοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στο παρελθόν, εντυπωσιακές παραλίες και γεωλογικοί σχηματισμοί, φυσικά τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους και σπάνια είδη ζώων είναι κάποιοι από τους λόγους που καθιστούν ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική σε μια σπάνια εμπειρία ζωής.

Table Mountain

Μοναδικό στο είδος του και γνωστό τοις πάσι για την επίπεδη κορυφή του, το Table Mountain στο Κέιπ Τάουν, αποτελεί σύμβολο της πόλης αλλά και ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στη Νότια Αφρική. Προσεγγίζεται είτε πεζή, είτε με τελεφερίκ, ενώ η θέα από αυτό πραγματικά κόβει την ανάσα –περιλαμβάνει από το Κέιπ Τάουν και τον ωκεανό μπροστά του, μέχρι τους αμπελώνες και το νησί Robben Island.

Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ


Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στη Νότια Αφρική ιδρύθηκε το 1898 προκειμένου να προστατέψει την άγρια φύση της χώρας. Βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με τη Μοζαμβίκη και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους φυσιολάτρες ανά τον κόσμο. Εδώ κανείς μπορεί να συναντήσει κάποια από τα πιο σπάνια ζώα στον πλανήτη, μια εντυπωσιακή ποικιλία λουλουδιών και δέντρων, τεράστιους βοσκοτόπους και απέραντα ποτάμια.

Boulders Beach


Η Boulders Beach κοντά στο Κέιπ Τάουν, είναι μια φημισμένη τουριστική ατραξιόν λόγω της αποικίας των αφρικανικών πιγκουίνων. Το συγκεκριμένο είδος βρίσκεται υπό εξαφάνιση, ωστόσο υπάρχουν μέρη όπου μπορεί να κολυμπήσει κανείς μαζί τους.

Robben Island


Σήμερα λειτουργεί ως εθνικό μουσείο, ωστόσο το νησί Robben Island, απέναντι από το Κέιπ Τάουν, υπήρξε για πολλά χρόνια φυλακή πολιτικών κρατουμένων. Το όνομά του είναι συνδυασμένο με τον Νέλσον Μαντέλα, καθώς τα 18 από τα 27 χρόνια της φυλάκισής του από το Απαρτχάιντ, τα έζησε εδώ.

Από το 1999 έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ το κελί του με τον αριθμό 466/64 αποτελεί βασικό τμήμα της ξενάγησης στο νησί.

Durban


Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Αφρική ακούει στο όνομα Durban και βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της χώρας, είναι διάσημο για τις παραλίες και τα ζεστά νερά του Ινδικού Ωκεανού, ενώ αποτελεί σημείο συνάντησης των λάτρεων του surfing.

Αμπελώνες


Η καλλιέργεια σταφυλιών στο Κέιπ Τάουν χρονολογείται από το 1600, ενώ οι αμπελώνες που βρίσκονται έξω από την πόλη προσφέρονται για μια οινοτουριστική περιήγηση  και γνωριμία με τα κρασιά που παράγει η περιοχή.

Ντόπιες ποικιλίες αλλά και κάποιες γαλλικές, συγκεντρώνουν τα βλέμματα των απανταχού οινόφιλων με τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά που προέρχονται από αυτές. Μια επίσκεψη στη Νότια Αφρική, χωρίς την γνωριμία με τα τοπικά κρασιά του Κέιπ Τάουν, θεωρείται πραγματικά λειψή.

Σοβέτο


Η ιστορική συνοικία του Σοβέτο, στο Γιοχάνεσμπουργκ, έχει συνδέσει το όνομά της με την έναρξη του αγώνα κατά του απαρτχάιντ πριν περίπου 20-30 χρόνια. Σήμερα, πρόκειται για μία γειτονιά που σφύζει από ζωή, ενώ χαρακτηρίζεται για την έντονη καλλιτεχνική της διάθεση.

Σημεία αναφοράς της το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα που έχει μετατραπεί σε μουσείο και η πλατεία Walter Sisulu όπου υπογράφηκε το 1955 ο Χάρτης της Ελευθερίας.

Blyde River Canyon Reserve


Στην επαρχία Mpumalanga  βρίσκεται το τρίτο μεγαλύτερο φαράγγι στον κόσμο, το Blyde River Canyon Reserve. Η εντυπωσιακή γεωλογική ιδιομορφία με τους δραματικούς, βραχώδεις σχηματισμούς αποτελεί έναν από τους λόγους που αξίζει να κανείς να το επισκεφτεί.

Σαφάρι


Συνώνυμο της Νοτίου Αφρικής, το σαφάρι θεωρείται μία από τις εκ των ουκ άνευ εμπειρίες που πρέπει να ζήσει κάποιος κατά την επίσκεψή του σε αυτή. Εικόνες που καθηλώνουν με λιοντάρια, τίγρεις, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, ρινόκερους, ιπποπόταμους, ζέβρες συνθέτουν τη γοητεία του ζωικού βασιλείου της χώρας που μένει στους πάντες αξέχαστη εμπειρία ζωής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook