Μπατούμι – Ατζαρια – Γεωργία  

Αποστόλη :Κώστας Συλιγάρδος 

Μια εξαιρετική περιήγηση στην πόλη,στην ιστορία της και στα πολιτικά της πράγματα τα τελευταία χρόνια.

Μια σύντομη αναφορά στον τόπο, πριν τα νέα που θα μας φέρει η ΤΕΖ TOUR και που θα σας μεταφέρουμε σύντομα, από την σημαντική εκδήλωση που οργανώνει αυτές τις μέρες στο Μπατούμι με τον κύριο  ρόλο στην διοργάνωση να ανήκει  στην TEZ TOUR Ελλάδος, και προσωπικά, κυρίως του προέδρου της Δημήτρη Χαριτιδη και του Δντη της Μανώλη Απλαδενάκη.

Μια χώρα φτωχή, που μέχρι πριν λίγα χρόνια έκανε παγκόσμιο πρωταθλητισμό στην διαφθορά και στην εγκληματικότητα. Όλα αυτά πλέον είναι μακρινοί εφιάλτες και περασμένες σελίδες της ιστορίας της.

Σήμερα σε σωστότερο δρόμο  ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία παρά του ότι αν και εξελίσσεται δυναμικά με. Χαμηλούς φόρους και σταθερό φορολογικό σύστημα που δεν μπορεί να  αλλάξει πάρα μόνο με δημοψήφισμα, έχει μπροστά της προκλήσεις και στοιχήματα δύσκολα.

Την ανατροπή όμως την έκαναν οι συμπαθέστατοι και φιλόξενοι Γεωργιανοί που έχουν πολλά κοινά με μας και την ιστορία μας.

Ο Λούκα,(Γεωργιανός) που με ξεναγήσε σήμερα με εντυπωσίασε από τις ιστορικές γνώσεις του για την Αρχαία Ελληνική ιστορία χωρίς να είναι επαγγελματίας ξεναγός τόσο που αμφιβάλλω πόσα Ελληνόπουλα θα γνώριζαν περισσότερα.

Αλλά και η χτεσινή παρέα μου, μου εξήγησε, πολλά ενδιαφέροντα για τα οποία δεσμεύομαι να γράψω και να μοιραστώ μαζί σας.

Το εξαιρετικά  άγνωστο Μπατούμι σε όλους μας, είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα πόλη για  να την επισκεφτείς με χαμηλό κόστος ζωής και άριστη σχέση  ποιότητα – τιμής.

Επενδύει στον τουρισμό με σοβαρότητα και ζήλο.
Με σπουδαίο αστικό πολιτισμό, και σημαντική ιστορία παλιά και σύγχρονη.

Καινούργια μεγάλα ξενοδοχεία από γνωστές αλυσίδες, πολλά καζίνο, σωστό παραλιακό μέτωπο στην Μαύρη Θάλασσα, και υπηρεσίες σε καλή εικόνα. Σήμερα μετράει περίπου 7 εκατ επισκέπτες που είναι ένα πολλά υποσχόμενο νούμερο.

Καιρός σχεδόν Ελληνικός, παρ ότι βορειότερα, δίπλα στον Πόντο και κοντά στην Ρωσία

πηγή: holidaynews.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook