Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει στο πλαίσιο της πολιτικής της δραστηριότητας το επόμενο διάστημα, μία σειρά εκδηλώσεων. 

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:

• Το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και προβλήθηκε με επιτυχία από τις 29/11 – 2/12 στον κινηματογράφο «Αττικόν», θα προβληθεί εκ νέου από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου.  Ώρα προβολής: 8.00μ.μ.

• Το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, στις 8.00μ.μ. στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Παλιό Τελωνείο), θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ – Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ακόμα ταξιδέψει…» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη.

Το θέμα της παράστασης είναι το έπος της 100χρονης ιστορίας του Κόμματος, της ιστορίας της ίδιας της εργατικής τάξης, του λαού. Τα υλικά που το συνθέτουν είναι τα ιστορικά γεγονότα, μνήμες εξόριστων, φυλακισμένων αγωνιστών, ποιήματα και τραγούδια του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που δίνονται μέσα από απαγγελίες, αφηγήσεις και κινηματογραφικές παρεμβάσεις.

Η φόρμα της παράστασης δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του επικού αφηγηματικού λαϊκού θεάτρου. Το έργο επιδιώκει να φωτίσει συμπεράσματα στρατηγικής που βγαίνουν μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης, να εκλαϊκεύσει το ίδιο το Πρόγραμμα του ΚΚΕ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook