Αναβλήθηκε η δίκη, για το εργατικό δυστύχημα στα Χανιά στο οποίο έχασε τη ζωή του 41χρονος εργάτης, σε επιχείρηση στο Βαρύπετρο.

Η δίκη που είχε πάρει ξανά αναβολή, συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ωστόσο η έδρα διέκοψε εκ νέου τη δίκη καθώς έπρεπε να εξεταστούν επιπλέον μάρτυρες. Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου εντός του 2019.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για μία πολύκροτη υπόθεση, η οποία απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια την τοπική κοινωνία των Χανίων. Το δυστύχημα είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2013 σε επιχείρηση στο Βαρύπετρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 41χρονος, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Οι επιθεωρητές εργασίας έχουν υποστηρίξει ότι «είτε ο θανών τραυματίστηκε μόνος του λόγω κακού χειρισμού του κλαρκ είτε ο λεβιές του κλαρκ μετακινήθηκε μόνος του καθώς το συγκεκριμένο κλαρκ που υπέδειξαν οι εργαζόμενοι (κόκκινο), δεν διαθέτει σύστημα ασφαλείας. Όταν έφθασαν στο σημείο οι εργαζόμενοι και είδαν τον τραυματία, είχε υποστεί εμπλοκή με το κλαρκ και είχε εγκλωβιστεί», τόνισε η επιθεωρήτρια.

Η πλευρά της συζύγου του θανόντος, την προηγούμενη φορά είχε αναφέρει ότι ο θανών δεν διέθετε άδεια χειριστή ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με το πώς έγινε το ατύχημα.

Η πλευρά υπεράσπισης της εταιρείας, είχε τόνισε ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ανέφερε ότι ο τραυματισμός προήλθε από παλέτα με νερά που έπεσε πάνω στον άτυχο 41χρονο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook