Παραμένει παγωμένος ο καιρός και την περίοδο που προηγείται των Χριστουγέννων και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε έκτακτο δελτίο με το οποίο προειδοποιεί τον κόσμο.

Το ψυχρό κλίμα που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, θα επηρεάσει και την Κρήτη. Το νησί  θα χτυπηθεί από θυελλώδεις βοριάδες για τον λόγο αυτό εκδόθηκε έκτακτη ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για επιδείνωση του καιρού ενώ γίνεται και προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες των σκαφών ώστε να μην βγουν στη θάλασσα καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. 

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ:

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 7, τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θάλασσα Κυθήρων ανατολικά του 23.00, Δυτικό Κρητικό, Νοτιοδυτικό Αιγαίο από 06/07τουλάχιστον μέχρι 06/10, Βόρειοι Βορειοανατολικοί 7 – 8 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ειδοποιεί:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος γνωρίζεται ότι το Κέντρικο Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και προσωπα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook