Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε χθες το βράδυ ξένους διπλωμάτες, χωρίς να τους κατονομάσει, ότι αποπειράθηκαν να εισάγουν όπλα στη χώρα.

«Διαπιστώθηκε ότι ορισμένες ξένες πρεσβείες στο Κάιρο αποπειράθηκαν να εισαγάγουν όπλα και συσκευές τηλεπικοινωνιών σε διπλωματικούς σάκους, επικαλούμενες τη διπλωματική ασυλία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι αρμόδιες αρχές έχουν το δικαίωμα να κατασχέσουν κάθε συσκευή τηλεπικοινωνιών ή όπλο που χρειάζεται άδεια κυκλοφορίας στην Αίγυπτο», προειδοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να κατηγορήσει επισήμως κάποια πρεσβεία ή να προσδιορίσει για ποιού τύπου όπλα πρόκειται.

Πολλές πρεσβείες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας και συνέστησαν στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, έπειτα από το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος που εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στα τριάντα χρόνια της προεδρίας του Χόσνι Μουμπάρκ.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένο απολογισμό του ΟΗΕ, από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκοτώθηκαν περίπου 300 άνθρωποι.

(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook