Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, επισκέφθηκε σήμερα  το πρωί στο Ναύσταθμο Κρήτης. 

Η Υφυπουργός Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων Ναυτικών ενώ την συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και οΑρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

“Η Ελλάδα γίνεται μια δύναμη περιφερειακή, μικρή αλλά με τη σταθερότητα που διαθέτει δεν έχει να φοβάται τίποτα” δήλωσε η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σχολιάζοντας τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα τόσο από τις προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και από την Τουρκία με φόντο του υδρογονάνθρακες.

Όπως δήλωσε η ίδια από τα Χανιά:

“Η χώρα μας ξαναμπαίνει στη σταθερότητα, γίνεται ξανά μια δύναμη περιφερειακή, μικρή βέβαια αλλά με τη σταθερότητα που διαθέτει και τη γεωπολιτική της θέση και την αξιοποίηση όλων των στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν δεν έχει να φοβάται τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. έχουμε γίνει ένας βασικός πόλος και για τα ενεργειακά και στα πλαίσια της σταθερότητας και της θέσης που αποκτούμε στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης μπορούμε να είμαστε όχι μόνο ήσυχοι αλλά και να επενδύσουμε σε αυτό και όλο αυτό να επιστραφεί στον ελληνικό λαό ως αισθητικό”

Η κα Κόλλια παρευρέθηκε στα Χανιά με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και πολιούχου της Σούδας όπου εδρεύει ο Ναύσταθμος Κρήτης.

“Τιμούμε τον Άγιο πολεμικό ναυτικό και το Ναυτικό μας Χρόνια πολλά σε όλους επισκέπτομαι Αθήνα τα Χανιά από χθες και την 5η Ταξιαρχία, το ΚΕΝΑΠ, το πεδίο βολής Κρήτης και τον Ναύσταθμο με όλες του τις εγκαταστάσεις και για άλλη μία φορά διαπίστωσα το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, τον επαγγελματισμό με τον οποίο λειτουργούν, το υψηλό φρόνημα, τη σπουδαία κατάρτιση που έχουν και στα οπλικά συστήματα αλλά κυρίως το ήθος και τη δύναμη της ψυχής με την οποία υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επομένως ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος, να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι απαραβίαστα και αν χρειαστεί θα είμαστε εκεί που πρέπει.”

Νωρίτερα η υφυπουργός είχε παρευρεθεί στη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας και εν συνεχεία παρέστη στο γεύμα που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών του Ναυστάθμου Κρήτης.

(Φωτο pixelartchania, Ερατώ Γράμψα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook