Ο Κορκονέας είχε απαγορεύσει στον Κούγια μάλιστα, όπως αναφέρει ο δεύτερος, να ζητήσει συγγνώμη «γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά αντιεξουσιαστής».

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μοιραία στιγμή που ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας σήκωσε το όπλο, στερώντας τη ζωή του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Κορκονέας καταδικάστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2018 από το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη και 15 μήνες για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και ο Σαραλιώτης υποβλήθηκε στη ποινή της κάθειρξης για δέκα χρόνια για συνεργεία.

Σήμερα ο δολοφόνος βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού διανύοντας το δέκατο έτος της κράτησής του. Ο Σαραλιώτης αποφυλακίστηκε το από τις φυλακές Κασσάνδρας με περιοριστικούς όρους το 2012.

Ο ίδιος είναι σήμερα 41 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται τα τελευταία χρόνια σε επιχείρηση εμπορίας καφέ στην Δράμα.

Σε εξέλιξη, ωστόσο, βρίσκεται ακόμα το εφετείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καθότι απαιτούνται δεκάδες συνεδριάσεις προκειμένου να παρουσιαστούν όλες οι μαρτυρίες, τα έγγραφα και το συνολικότερο υλικό της υπόθεσης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 27 Δεκεμβρίου, ζητήθηκε η παρουσίαση κειμένου που αναρτήθηκε το Νοέμβριο του 2015 από την υπεράσπιση του Κορκονέα, καθότι φαίνεται να το συνοπογράφει ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τη γνησιότητα του εγγράφου ωστόσο αμφισβητεί η πολιτική αγωγή, καθώς όπως φαίνεται ο 15χρονος Αλέξανδρος εμφανίζεται να πετά αντικείμενα στους δύο αστυνομικούς πριν το τραγικό γεγονός.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προσπαθεί να ενοχοποίηση τον ίδιο το Γρηγορόπουλου, όπως είχε επαναλάβει στην αρχή της υπόθεσης, προκειμένου να σπάσει Το Φεβρουάριο του 2017, ο Αλέξης Κούγιας εγκατέλειψε την υπεράσπιση Κορκονέα, διότι ρώτησε τον κατηγορούμενο γιατί δεν ζητάει συγγνώμη και ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά ότι «έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί»

Ο Κορκονέας είχε απαγορεύσει στον Κούγια μάλιστα, όπως αναφέρει ο δεύτερος, να ζητήσει συγγνώμη «γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά αντιεξουσιαστής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook